Pricing Specialist

Pricing Specialist

MediaMarkt är Europas ledande konsumentelektronikkedja och har verksamhet i Sverige sedan 2006. Med 29 varuhus och webbutik är MediaMarkts vision att bli den mest föredragna elektronikhandlaren i Sverige. Vårt huvudkontor i Stockholm är en servicefunktion för våra varuhus och vår webbutik.

Nu söker vi en kollega till Inköpsavdelningen!

Är du en passionerad, engagerad och driven person som vill vara en del av att fortsätta bygga vår framgång? Brinner du lite extra för hemelektronik och har ett intresse för både siffror, system och människor? Då är det dig vi söker! Vi på MediaMarkt är ambitiösa och kompetenta i en konkurrensutsatt marknad där vi hela tiden strävar efter att vara bäst på det vi gör.

En anställning hos innebär att du är en del ett team inom en av de ledande aktörerna inom hemelektronikmarknaden. Du blir en del av en företagskultur som präglas av vår värdegrund där respekt och kundfokus, internt som externt, är centrala delar. Du rapporterar till Head of Pricing och arbetar på vårt huvudkontor i Stockholm, Järfälla.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som Pricing Specialists på MediaMarkt innebär att du kommer vara en del av ett team där du kommer att få en nyckelroll i bolagets arbete med prissättning med en direkt påverkan på bolagets resultat. Som Pricing Specialist kommer du att säkerställa, utvärdera och utmana nuvarande prisstrategi och prisregler. Med grund i ditt intresse för siffror och system lyfter du analyser och kommunicerar slutsatser till vår ledning med hjälp av din kommunikativa förmåga. Du kommer vara en viktig del i flera av bolagets avdelningar och ha många kontaktytor internt. Rollen är dynamisk och ger stort utrymme för egna initiativ med det gemensamma målet att optimera resultaträkningen.
  • Kontroll av att priser ligger i linje med gällande strategi
  • Bistå med beslutsfattande underlag, i form av rapporter och analyser, till Ledningen och inköpsorganisationen.
  • Säkerställa prisregler i vårt ERP-system
  • Vara behjälplig med andra uppgifter vid frånvaro på avdelning i förbindelse med semester etc.
Vem är du?

För att lyckas i rollen som Pricing Specialist på MediaMarkt ser vi att du som person är analytisk, driven och noggrann och med ett stort intresse av ERP system och Excel. Du har en universitetsexamen inom företags- eller nationalekonomi alternativt arbetslivserfarenhet som kan anses likvärdig. Vi ser det som starkt meriterande om du har erfarenhet inom statistik eller Business Controlling och du drivs av att arbeta affärsnära.
  • Erfarenhet och intresse för ERP system.
  • God kommersiell förståelse.
  • Mycket goda kunskaper i Excel.
  • Kommunikativ med stort eget driv
  • Noggrann
Är du intresserad?

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Start är omgående med respekt för eventuell uppsägningstid.

Skicka in din ansökan idag, dock senast 2022-06-30. Observera att intervjuer sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I våra rekryteringsprocesser genomför vi en bakgrundskontroll på slutkandidat innan anställning kan bli aktuell.

För frågor eller funderingar vänligen kontakta Maria Fröjdh frojdh@mediamarkt.se , Head of pricing eller Pär Kjellin, Inköpsdirektör, kjellinp@mediamarkt.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Inköpare, Marknadsföring, Marknadskoordinator
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.mediamarkt.se
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om MediaMarkt
Hösten 2006 kom MediaMarkt till Sverige när vi öppnade två varuhus, idag är vi 28 varuhus med en växande E-handel och är en av Sveriges största aktörer på hemelektronikmarknaden.
MediaMarkts framgång grundar sig i vår passion för varje enskild kund. Vårt dagliga arbete genomsyras av att alltid fokusera på kunden och att ständigt förbättra verksamheten i varuhusen. På MediaMarkt ligger detta ansvar hos alla medarbetare.

Vår filosofi är att varje medarbetare har betydelse för verksamheten och vi förväntar oss att du har ett eget driv, har en passion för vårt affärsområde och brinner för att ge service utöver det vanliga. Vi anser att medarbetarnas möjlighet att påverka sitt arbete och agera på eget initiativ är nyckeln till att uppnå resultat.

Därför söker vi dig som trivs med frihet under ansvar och som ser lösningar istället för problem. Vill du ta steget och utvecklas tillsammans med oss, samtidigt som du har riktigt roligt längs vägen?