Systemutvecklare med djupa kunskaper inom Linux sökes!

Systemutvecklare med djupa kunskaper inom Linux sökes!

Har du ett stort intresse för att bygga inbyggda system? Är du utbildad civilingenjör med ett sinne för matte? Skulle det vara spännande för dig att jobba mot försvarsmakten? Sök denna tjänst idag!

Dina arbetsuppgifter

Som mjukvaruingenjör ingår du i ett utvecklingsteam med ett komplett funktionsansvar. Du bör därför ha erfarenhet av allt från förstudier, kravanalys, konstruktion, verifiering och support under en produkts livscykel. Du kommer att tillhöra ett starkt sammansvetsat team där man arbetar agilt i SCRUM. Teamet består av kollegor med stor kompetens och höga ambitioner.
Grunden till teamets framgång är att arbeta med planering, ärendehantering och versionshantering med ett automatiserat testsystem.

Vi ser gärna att du som utbildad civil- eller högskoleingenjör, med erfarenhet av objektorienterad analys och design samt mjukvaruutveckling i inbyggda system.
Som mjukvaruingenjör med Linux som specialistområde kommer du ha en position i våra projekt. Rent tekniskt ingår bland annat att:
 • Bygga Linux system med Yocto specifikt för inbyggda distribuerade realtidssystem
 • Anpassa olika Linux distributioner, skriva drivrutiner, anpassa Board Support Package (BSP) etc.
 • Läsa av kretsscheman för egentillverkade datorkort och förstå på exempelvis hur acceleratorer i hårdvaran bäst utnyttjas och därmed också hur Linux-distributionen bäst ska konfigureras
 • Samverka med hårdvaruingenjörer vid utveckling av datorkort för att återkoppla och föreslå olika lösningar som maximerar mjukvarusystemets prestanda
Det är bra om du har erfarenhet distribuerade system och utöver inriktningen mot Linux behöver du ha en allmän kompetens för att bygga applikationsvara för inbyggda realtidssystem i C++.

Vi söker dig som är i början av din karriär, gärna nyutbildad civilingenjör/högskoleingenjör eller motsvarande. Du är en lagspelare som lyssnar och är ödmjuk mot dina kollegor. Du ger feedback och kan ta emot feedback för att ni alla ska lyckas inom teamet.
Har du en bakgrund inom: Datavetenskap, distribuerade system, datornätverk, informationsteknik, systemteknik eller maskinteknik är du varmt välkommen att söka denna tjänst!

Din profil

För att lyckas i denna roll ser vi att du uppfyller följande:

Krav:
 • Civili- eller högskoleingenjör med inriktningar du ser i arbetsuppgifter.
 • Linux Yocto
 • C++
 • Svensk medborgare
 • Fri från belastningsregistret
Meriterande:
 • Arbetserfarenhet
 • Praktiserat eller gjort ex-jobb inom liknande områden
 • Stort teknikintresse
Personlighet:
Vi söker dig som är bra på självledarskap, är pedagogisk, ödmjuk och mån om din utveckling! Ett stort intresse för teknik och vilja förstå helhetsprodukten gör att du kommer trivas som bäst i din roll.

Villkor

Start: Omgående
Ort: Järfälla
Lön: Enligt överenkommelse
Arbetstider: 08:00-17:00

Urval sker löpande så sök denna tjänst redan idag!
Mer info
Kontaktperson Josefin Karlsson
Telefon 0735148036
Område Järfälla
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Företaget erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, samt system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Avdelningen du kommer tillhöra utvecklar system för signalspaning och skydd för nästa generations Gripen. Företaget har valt att satsa på Linux framför andra realtidsoperativsystem och ser därför att du har djupa kunskaper inom Linux och kan fixa drivrutiner, jobba i Linux kärnan, Buggsök, förstå kretsscheman, konfigruera m.m

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Dennes uppgift är att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.