Junior mjukvaruingenjör inom Devops till ett av Sveriges främsta företag

Junior mjukvaruingenjör inom Devops till ett av Sveriges främsta företag

Har du en stor passion för Linux och vill hjälpa vår kund att utforska de senaste teknikerna och trenderna inom mjukvarufältet?
Urval sker löpande

Dina arbetsuppgifter

Som DevOps-ingenjör hos vår kund får du ett brett ansvarsområde. De utvecklar och underhåller mjukvara för bl.a. 9LV Fire Control Systems, Trackfire Remote Weapon Station och UTAAS Tank and Anti-Aircraft System. Mjukvaruutvecklingsinsatsen engagerar flera team, med distribuerat ansvar, att samarbeta för att integrera sina respektive delar i systemet. Som DevOps-ingenjör fungerar du som en katalysator för att detta skall fortlöpa så effektivt som möjligt. Vi tror att en öppenhet, där allas åsikter är välkomna, är en förutsättning för både individens, och vår gemensamma, utveckling framåt.

Mer specificerade uppgifter kommer vara:
  • Möjliggöra för mjukvaruteamen att bygga, integrera, leverera och konfigurationshantera vår kunds system
  • Fortsätta utveckla och förvalta befintligt miljö för att möjliggöra Continous Delivery
  • Tillämpa teorier inom Continous Delivery och DevOps på utvecklingsflödet för att formulera förbättringsförslag
  • Aktivt påverka val av exempelvis system- och mjukvaruarkitektur eftersom fristående komponenter är en av framgångsfaktorerna för Continous Delivery och DevOps
Din arbetsplats blir i Järfälla men eftersom vår kund är ett globalt företag, så kan rollen medföra vissa resor.

Din profil
  • Civilingenjörsexamen inom något av; datavetenskap, distribuerade system, datornätverk, informationsteknik eller systemteknik.
  • inriktning mot objektorienterad analys och design samt mjukvaruutveckling i inbyggda system
  • Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen
  • Svenska och Engelska i tal och skrift
Meriterande är något av följande:
Kubernetes, Docker, Artifactory, Jira, Git, Ansible, Groovy, ActiveMQ, cmake, LLVM/clang, Coverity, Continous Integration/Delivery/Deployment, Agil utvecklingsmetodik, Self-contained containers, microservices

Villkor

Start: Omgående/vid överenskommelse
Placering: Järfälla
Omfattning: Heltid, dagtid med flexibla arbetstider

Du kommer vara uthyrd via Framtiden som konsult första 6 månaderna för att sedan gå över i anställning hos vår kund.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 feb 2021 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är inriktad mot högteknologi inom försvarsindustri, civil säkerhet samt luftfart och deras produktportfölj omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem. De har även system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning. Hos vår kund får du chansen att vara med och vidareutveckla världens främsta ledningssystem och de levererar till kunder både i Sverige och utomlands.

Framtiden AB finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.