Component Design Engineer till Finisar i Järfälla

Component Design Engineer till Finisar i Järfälla

Är du ingenjör med intresse för optisk kommunikation? Till Finisar söker vi nu en Component Design Engineer. Sök redan idag!

Vill du vara en del av teamet som utvecklar och designar komponenter på globala och framgångsrika Finisar? Har du tidigare erfarenhet som ingenjör från ett företag inom tillverkningsindustrin och trivs med att arbeta i projekt? Finisar i Järfälla är ett dynamiskt och snabbväxande företag som nu behöver förstärkning till avdelningen Product Development Sweden. I din roll som Component Design Engineer kommer du att utveckla och testa komponenter i våra optochip i nära samarbete med kravställaren/kunden. Du tar fram prototyper, testar och utvecklar dessa och arbetar tätt tillsammans med produktionen.
Välkommen in med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi erbjuder dig en dynamisk, viktig och utvecklande roll där du får möjligheten att arbeta i ett världsledande företag inom optisk kommunikation. På Finisar utmanar vi tekniken och jobbar dagligen i framkant med vad som är möjligt att testa och utveckla. Våra medarbetare är vår starkaste resurs och vi är ledande inom forskning och utveckling av komponenter för optisk kommunikation

Vi har en mycket stark tillväxt och flera intressanta produkter som kommer lanseras inom en snar framtid. På Finisar får du möjligheten att arbeta i en internationell, platt och produktionsnära organisation.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som Component Design Engineer kommer du att att leda och driva aktiviteter inom produktutvecklingsprojekt utifrån kundens kravspecifikation. Du kommer att:
  • programmera och utveckla algoritmer som ligger till grund för designen av optochipen
  • utveckla prototyper/modeller och testa dessa utifrån kundens kravspecifikationer
  • designa och implementera utvärderingssystem för komponenterna
  • delta och vara nyckelperson i projekt, som oftast är globala, rörande komponentutvecklingen
  • arbeta nära olika delar av verksamheten så som design, fysik, kemi, test samt processingenjörerna och personerna i tillverkningen
Detta är en roll som kräver att du har förståelse och gärna erfarenhet av olika testmetoder. Kanske har du gjort ett examensarbete där du utfört flertalet tester i labb? Du kommer att jobba brett och ha många kontaktytor, varför det är en fördel om du trivs och triggas av att interagera med personer med olika kompetenser och bakgrund tvärs över hela Finisar. Det är även viktigt att du kan grunderna i att skriva kod i t.ex. Matlab och C-Sharp.

Rollen innebär också

Du kommer att ingå i en grupp om 8 personer och rapportera till chefen för Component Design and Simulations, en grupp inom Product Development Sweden. Rollen innebär att du har mycket kontakt internt med kollegorna på designavdelningen, testutvecklingen och produktägarna men också globalt med kollegorna på Finisar i USA, Kina och Europa. Du arbetar nära processingenjörerna i faben vid testningen av optochipens olika egenskaper och du har även ett nära samarbete med kunden och bidrar på så sätt aktivt till produktens design.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning samt ett antal års arbetslivserfarenhet inom området fiberoptisk kommunikation eller optoelektronik. Du har erfarenhet av att arbeta med produktutveckling och är van att arbeta i projektform. Du är van vid att arbeta med många olika testinstrument, kan hantera och analysera stora mängder data samt har ett intresse för programmering. Du förstår de olika testmetoderna och kan avläsa och tolka resultaten. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Som person är du driven, initiativtagande och greppar snabbt komplexa problem. Du är flexibel och lösningsorienterad och du anpassar dig samt trivs med förändringar som uppstår under projektens gång. Du arbetar mot uppsatta mål, är resultatorienterad och förstår vikten av att hålla deadlines. Vidare har du ett systematiskt arbetssätt och är uthållig. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Mer info
Kontaktperson Dana Jennerström
Telefon 0721-81 27 44
Område Järfälla
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Hemsida http://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 10 okt (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.