Ekonomichef till VSM-gruppen

Ekonomichef till VSM-gruppen

Vi söker nu för vår kund maskinentreprenadsföretaget VSM Entreprenads ("VSM") räkning en Ekonomichef. VSM är sedan juli 2018 en del av Bellman Group AB och bedriver genom sina dotter- och intressebolag verksamhet i både Sverige och Norge. Rollen som Ekonomichef innebär personalansvar för 4-6 personer och rapporterar till bolagets VD, med placering i Kallhäll.

Arbetsbeskrivning
 • Förse VD och ledningsgrupp med ekonomisk information för rätt beslutsfattande.
 • Ansvara för månatlig rapportering och ekonomiska analyser till moderbolaget Bellman Group
 • Agera som stöd för VSM:s ekonomipersonal i dotter- och intressebolag.
 • Erfarenhet av att upprätta årsbokslut och skattedokumentationer.
 • Ansvara för koncernbokslut gentemot revisorer (PwC).
 • Koordinering av budget och prognoser.
Profilbeskrivning
 • Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi med solid affärsmässig ekonomisk förståelse.
 • Du är en prestigelös person med erfarenhet av att upprätta bokslut och årsredovisningar samt skattedeklarationer enligt svenska redovisningsprinciper.
 • Minimum 3 års relevant arbetslivserfarenhet och erfarenhet av att lela personal.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.
 • Lagspelare som trivs i ett mindre företag, vilket ställer krav på både självständighet och flexibilitet.
Om VSM Entreprenad
VSM är ett entreprenadmaskinsföretag med verksamheter som främst omfattar berg- och grushantering vid stationära och mobila krossanläggningar samt schaktentreprenader inom väg, tunnel och anläggning. Gruppen består av VSM Entreprenad AB med dotter- och intressebolagen Munthers Specialtransporter, VSM Rental, Kraftverksbyggarna i Söderhamn, VSM AS Norge samt DXT
Entreprenad. VSM har en omsättning på SEK 557 miljoner (2017), cirka 200 anställda och cirka 100 underleverantörer.

Om Bellman Group
Bellman Group AB består av Bellmans Åkeri & Entreprenad AB och Grundab Entreprenader i Stockholm AB, som är transportföretag, Modern Sprängteknik i Norden AB med dotterföretagen Uppländska Bergkrossnings AB, Uppländska Bergborrnings AB och Sprängarbeten i Trönödal AB, som utför sprängarbeten samt VSM som är ett entreprenadmaskinsföretag. Bellman Group har en omsättning på ca SEK 1, 4 miljarder, ca 350 anställda och cirka 500 underleverantörer.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://financerecruitment.se
Sista ansökningsdag 12 nov (52 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Finance Recruitment har tillsammans över 20 års erfarenhet av rekrytering från Stockholm och London. Genom att engagera oss i våra kunders behov och våra kandidaters önskemål matchar vi kravprofil med rätt kompetens. Vi tror på specialisering och fokuserar enbart på roller inom ekonomi, bank och finans för att säkerställa en kvalitativ leverans. Vi sköter hela rekryteringsprocessen från start till slut och du som kund kan känna dig trygg i att du har en kontaktperson genom hela processen så att ingen relevant information går förlorad. Vi tillhandahåller konsultuppdrag och rekryteringstjänster, vi har idag ett etablerat nätverk med Sveriges bästa ekonomer. www.financerecruitment.se