Saab satsar på talanger! Vill du bli elektroniklärling?

Saab satsar på talanger! Vill du bli elektroniklärling?

Har du en dröm om att arbeta inom elektronikmontering på ett stort och välkänt företag som är i teknikens framkant? Du kanske är i början av din karriär eller vill ta klivet in i teknikens värld? Nu finns möjligheten att gå ett skräddarsytt lärlingsprogram som ger dig en framtid på Saab som elektronikmontör!

Programmet startar i februari och pågår under 6 månader, varav de första 4-5 veckorna består av utbildning. Programmet har som ambition att leda till en anställning. Under elektroniklärlingsprogrammet är du anställd hos oss på Skill och arbetar som elektronikmontör hos Saab i Järfälla.

Dina arbetsuppgifter

Under huvuddelen av programmet kommer du vara en del av Saabs verksamhet och delta aktivt i arbetet på din hemavdelning. I rollen som elektronikmontör kommer du främst arbeta med montering av serieprodukter, framtagning av prototyper samt reparation och modifiering av de olika produkterna.

Som elektroniklärling får du en gedigen utbildning som ger en bred grund och förståelse för yrket. Du kommer under handledning att få arbeta aktivt i verksamheten och få lära dig alla delar som ingår i rollen som elektronikmontör. Arbetet innefattar lödning till stor del vilket innebär att du även får utbildning samt nödvändiga certifieringar.

Det kommer även förekomma studiebesök och andra aktiviteter som är relevanta för att du ska få en bred bild av Saab AB samt ha goda förutsättningar att gå över till anställning vid programmets slut.

Din profil

Vi söker dig som är i början av din karriär eller som har jobbat några år men vill byta yrkesbana. Kanske har du nyligen avslutat ett el- och teknikprogram eller så är du nyfiken på om ett arbete inom montering kan vara något för dig. Vi tror att du ser detta som en möjlighet till en långsiktig anställning där du kan bygga och utöka din kompetens.

För att fungera i rollen som elmontör bör du vara noggrann, stresstålig och ha god samarbetsförmåga. Vi ser att du har gymnasiekompetens samt behärskar en god svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Ansökningsförfarande

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Urval sker löpande så vänta inte med att söka! Under programmets gång är du anställd som konsult via Skill och i förlängningen finns möjligheter till fortsatt anställning på Saab.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Malin Jangenteg, malin.jangenteg@skill.se .

Väl mött med din ansökan!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Industri & Anläggning, Montör, Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Trainee
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 23 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Läs mer företaget och om hur det är att arbeta på Saab här: https://skill.se/elektroniklarling-2018/