Redovisningsekonom / controller

Redovisningsekonom / controller

MEDICARRIER SÖKER EN ERFAREN OCH AFFÄRSNÄRA REDOVISNINGSEKONOM / CONTROLLER
MediCarrier är Stockholms läns landstings logistik- och transportföretag, och vårdens externa lager. Vi är ett dynamiskt, snabbväxande bolag med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi omsätter nästan en miljard kronor, hanterar 8 000 orderrader per dag, och gör 30 000 angöringar per månad. Landstinget står inför spännande och viktiga utmaningar samt möjligheter och MediCarrier behöver vara i framkant för att stötta och bidra till den utvecklingen. Vi stärker därför vår organisation med en erfaren och affärsnära redovisningsekonom.

Din roll
Som redovisningsekonom/controller kommer du bli en nyckelperson som arbetar, både självständigt och i samverkan med andra, med allt ifrån månads- och årsbokslut till analyser och budget- och prognosarbete. Huvudfokus ligger på att arbeta med bokföring, analyser och bokslut men vi ser att coltrolling kommer att bli en allt större del av jobbet. Du vet själv och planerar vad som behöver utföras, vad som måste vara färdigt och vad som krävs för att det ska bli rätt, likaväl som du ges utrymme att bidra med processutveckling.

Huvuduppgifter
I rollen som redovisningsekonom kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara följande:
  • Ansvar för löpande bokföring och månads, tertials- och årsbokslut/årsredovisning
  • Framtagande av rapporter och rapportering inom koncernen
  • Övriga redovisningsrelaterade arbetsuppgifter
  • Kontakter med revisorer
  • Analyser och uppföljningar av resultat tillsammans med verksamheten
  • Delaktig i budget och prognosarbete
  • Bidra i förändringsprojekt inom ekonomiområdet
Vi ser också ett tydligt behov av att avdelningen arbetar närmare den dagliga verksamheten. För rätt kandidat finns goda möjligheter att utvecklas inom controllerområdet. Tidigare erfarenhet av att ha arbetat som controller är meriterande.

Organisatorisk tillhörighet inom bolaget är avdelningen Ekonomi och Administration och du rapporterar till chef Ekonomi och Administration. Tjänsten är placerad vid bolagets kontor i Spånga.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och med minst fem års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Dina kunskaper i Excel samt i ett eller flera affärssystem är goda och det är meriterande om du har kunskaper i Raindance och tidigare erfarenhet av lagerredovisning.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är van att arbeta självständigt samtidigt som du är bra på att arbeta i en grupp för att komma fram till gemensamma rutiner och arbetssätt. Du är analytisk, strukturerad och noggrann, van att arbeta operativt och samtidigt kunna lyfta blicken och ta ansvar för helheten.

Villkor
Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark. Frågor om denna tjänst besvaras av rekryteringskonsult Magnus Rude (073 684 72 07) alternativt magnus.rude@badenochandclark.se. Vi ser gärna din ansökan med löneanspråk snarast möjligt eller senast 17 december. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Arbetstagarorganisationen nås på telefon 08 123 18 00.

Om MediCarrier
MediCarrier AB är ett helägt dotterbolag till Stockholms läns landsting. Bolaget är landstingets logistik- och transportföretag. Vi är vårdens externa lager, och levererar sjukvårds- och förbrukningsartiklar till kunder i hela länet. MediCarrier utför även samordnade transporter av prover, läkemedel, internpost samt gods och livsmedel till skärgården, med fokus på effektivitet och låg miljöpåverkan. MediCarrier strävar efter att varje dag leverera varor och tjänster till kunderna i tid och med rätt kvalitet. Vi gör det genom att kontinuerligt utveckla våra leveransflöden, vår förståelse för kundernas behov, och ett ledarskap som skapar goda mätbara resultat via medarbetarnas prestationer. MediCarrier är miljöcertifierat enligt ISO 14001. Vi arbetar med systematiska förbättringar med lean som verksamhetsutvecklingsstrategi. Vi finns i Spånga, där vi också har vårt huvudkontor, och i Västberga.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 27 dec (13 dagar kvar)