Processtekniker till världsledande företag inom fiberoptik

Processtekniker till världsledande företag inom fiberoptik

Är du nyfiken och ute efter ett jobb där du får möjligheten att utvecklas och lära dig nya saker varje dag? Har du dessutom ett sinne för detaljer, struktur och trivs i en roll med stort ansvar? Finisar är världsledande inom optisk kommunikation och på anläggningen i Järfälla sker både utveckling och produktion av företagets komponenter. Finisar befinner sig i tillväxtfas och söker flera processtekniker. Vill du arbeta på ett högteknologiskt företag i framkant? Sök tjänsten redan idag då vi arbetar med urvalet löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Finisars räkning flera processtekniker till deras produktion- och utvecklingsanläggning i Järfälla. Finisar är världsledande inom optisk kommunikation. De utvecklar och tillverkar komponenter och system som används av flera välkända systemtillverkare för att sända bredbandstrafik i fiberoptiska tele- och datanät. Komponenterna tillverkas med processteknik för mikroelektronik och som processtekniker kommer du att arbeta i skivtillverkningen och tillverka halvledarlasrar i renrumsmiljö. Vi söker dig som har en god förmåga att se detaljer och är motiverad att hitta ett långsiktigt jobb där du får möjlighet att utvecklas och lära dig allt om produktion, produktionsteknik och Finisars produkter. Inga förkunskaper inom området krävs då du kommer att få en gedigen introduktion och lära dig tillverkningsprocessen från grunden. Tjänsten är på heltid och du kommer att arbeta i skift. Finisar söker medarbetare både till dagskiftet samt kväll och helgskiftet.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Finisar.

Arbetsuppgifter

Rollen som processtekniker är bred och innefattar flera olika arbetsmoment. Samtliga arbetsmoment utförs enligt strukturerade arbetsinstruktioner. Du kommer att tillhöra avdelningen för skivtillverkning som består av 26 medarbetare och under varje skift arbetar tio medarbetare. Arbetet utförs individuellt men i ett nära samarbete med kollegor. Arbetet utförs i laboratorie- och renrumsmiljö med skyddskläder för att förhindra att partiklar hamnar på de känsliga komponenterna. Under upplärningsfasen kommer du att bli tilldelad en mentor som kommer att lära dig arbetet från grunden. Därefter kommer du successivt att kunna ta mer ansvar och arbeta mer självständigt.

Du kommer till exempel att:
 • Utföra arbetsmoment av kemisk karaktär som utförs i dragskåp/kembänk
 • Föra in arbetsmaterial i processutrustning, starta körning enligt instruktioner samt dokumentera och kontrollera resultat
 • Utföra mätningar och inspektion med optiskt mikroskop
 • Rapportera och dokumentera mätningar och observationer i uppföljningsark, processlista och databassystem
Tjänsten passar dig som söker efter ett företag som du kan arbeta på långsiktigt. Det tar lång tid att komma in i arbetet, vi tror därför att du som söker tycker det är kul och utvecklande att det alltid finns något nytt att lära. Du beskriver dig själv som en lugn, noggrann och nyfiken person och du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett systematiskt och strukturerat sätt. För att lyckas i rollen har du dessutom en god kommunikativ förmåga och ser till att fråga om det är något du inte förstår.

Vi söker dig som
 • Har en avklarad gymnasial utbildning
 • Har mycket goda kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt, då det används dagligen i arbetet
 • Har en stadig hand och god finmotorik
Det är meriterande om du har:
 • Ett tekniskt intresse
 • Arbetat som processtekniker tidigare
 • Erfarenhet från skiftarbete
Som person är du observant och noggrann då du kommer att hantera ömtåliga komponenter och arbeta med processer som ställer krav på försiktighet och struktur. Du trivs med att hantera olika arbetsuppgifter parallellt, är uthållig, flexibel och van vid att hantera stressiga situationer. Du har en hög ansvarskänsla och en god förmåga att planera ditt arbete då du kommer arbeta vid många olika stationer där varje steg är en viktig del i processen. Vidare är du resultatinriktad och kan behålla fokus även om det uppkommer svårigheter på vägen.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Arbetstid: Skiftarbete, dag eller kväll och helg (vid kväll och helgskiftet så arbetar du varannan vecka och är ledig varannan vecka)
 • Placering: Järfälla, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskoordinator Malin Snårbacka, malin.snarbacka@academicwork.se och Rekryteringskonsult Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Finisars önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn5@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Finisar är världsledande inom optisk kommunikation. De utvecklar och tillverkar komponenter och system som används av flera världsledande systemtillverkare för att sända bredbandstrafik i fiberoptiska tele- och datanät. Komponenterna tillverkas med processteknik för mikroelektronik i Finisar utvecklings- och produktionsanläggningar i USA, Australien, Kina, Tyskland, Malaysia, Singapore och Sverige. Huvudkontoret är placerat i Sunnyvale, Kalifornien och på Finisar arbetar sammanlagt över 13 000 medarbetare, varav cirka 150 medarbetare är stationerade i Järfälla. Företaget karaktäriseras av en god stämning och medarbetare med olika bakgrunder som har ett stort teknikintresse som gemensam nämnare.