Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom
Till vårt fantastiska bruk i Hylte finns nu möjligheten för dig som vill vara med och skapa en ny roll där det finns stora möjligheter till utveckling.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig som gillar att vara med och påverka och uppskattar att vara med i en förändringsprocess en spännande roll som redovisningsekonom på vårt fina bruk.

Som redovisningsekonom erbjuds du ett fritt men ansvarsfullt arbete på vår ekonomiavdelning där du kommer att medverka i vårt målarbete.

Du kommer att ingå i ett team med totalt fyra personer som har en bred kontaktyta mot Stora Ensos centrala funktioner.

Om tjänsten
Rollen bjuder på en flexibilitet i att självständigt prioritera arbetsuppgifter utifrån ansvarsområden samtidigt som du får möjlighet att arbeta tillsammans med andra. Vi arbetar med upplägget Hybrid arbetsplats vilket innebär att du, i viss utsträckning, har möjlighet att arbeta från hemmet.

Som redovisningsekonom kommer du att tillsammans med teamet ansvara för:
  • redovisning och finansiell rapportering i Stora Enso Hylte Bruk AB
  • tillgodose att företaget uppfyller alla lagstadgade krav inom skatt och redovisning.
  • att ha kontakt med extern revisor
  • Rapportering enligt IFRS
Resor inom Sverige och Europa kan förekomma i ett begränsat antal.

Ekonomiavdelningen ska stödja verksamheten med ekonomisk information och analys som bidrar till företagets måluppfyllnad, samt tillse att lagar och regler inom skatte- och redovisningsområdet efterföljs.

Vem är du?
Då det är ett litet team som arbetar tätt tillsammans ser vi att du är en god lagspelare med stark teamkänsla. Du är ansvarstagande och fungerar även som en inspirerande förebild till din omgivning samt att du har en god analytisk förmåga och ett öppet sinne för förändring.

Du har en förmåga att hantera uppgifter självständigt, och du arbetar strukturerat och metodiskt för att klara olika deadlines i processen.

Dina kunskaper och erfarenheter
Vi söker dig som har en examen i ekonomi eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av redovisningsarbete och därmed goda kunskaper om lagstadgad redovisning, moms, skatteregler och IFRS.

Rollen kräver att du obehindrat hanterar svenska och engelska i tal och i skrift samt att du har en god datorvana.

Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Övrigt
Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd till dagtid.

Har du ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ekonomichef Niclas Bergström på telefon 072-577 91 28. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Jessica Vizuete på telefon 076-852 92 10.

Sista ansökningsdag är den 30 juni men urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu. Tillsättning kan komma att ske under pågående annonsering.

På Stora Enso Paper värdesätter vi att spegla samhället och anser att kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald är en tillgång för verksamheten. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Hylte
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 juli 2022 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stora Enso Hyltebruk ligger i Hallands inland ca 5 mil öster om Halmstad. Bruket har en kapacitet på ca 250 000 ton tidningspapper, baserat på lokalt odlad granmassaved. Stora Enso har också valt att investera i ny produktion i Hyltebruk som avser Circular Solutions och Formed Fiber.