Hoppa till innehåll

EHS Manager till IKEA Industry Hultsfred

Publiceringsdatum
07 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

IKEA Industry, en del av Inter IKEA Group, är världens en av de största tillverkarna av trämöbler och en integrerad del av IKEAs värdekedja. IKEA Industry har 36 produktionsenheter i 7 länder med cirka 15 500 medarbetare. Varje år producerar IKEA Industry miljontals möbler till IKEA-kunder. IKEA Industry Hultsfred AB är en del av IKEA Industry och producerar stora volymer spånskivor och möbler åt IKEA.

Vi söker nu en engagerad och proaktiv EHS Manager som kommer att ha en central roll i utvecklingen av vår gemensamma säkerhetskultur. Är du den vi letar efter?

Våra medarbetare är vår främsta tillgång och en säker och god arbetsmiljö är högsta prioritet för oss. Genom ditt engagemang för frågor som rör miljö, hälsa och säkerhet kan IKEA Industry Hultsfred fortsätta att utvecklas och vara framgångsrik som en ledande spånskive- och planmöbeltillverkare.

Som EHS Manager jobbar du med att sätta mål, utveckla strategier och ta fram riktlinjer inom EHS-området utifrån verksamhetens behov, lagstiftningskrav och interna IKEA-krav. Hur bygger vi en stark säkerhetskultur? Har vi rätt verktyg och kunskap inom organisationen för att utföra riskbedömningar, skyddsronder och andra förebyggande säkerhetsaktiviteter? Hur skapar vi ett engagemang för miljö – och hållbarhetsfrågor i det dagliga arbetet? Detta är exempel på några övergripande frågor som vi vill att du driver framåt. Mer i detalj så kommer du jobba med att:

  • Supporta och utbilda ledare och medarbetare ibland annat säkerhetsledning, krisberedskap, grundorsaksanalyser, ergonomi, arbetsmiljö, miljö- och hållbarhetsfrågor.
  • Vara en naturlig kontaktyta gentemot myndigheter och försäkringsbolag.
  • Säkerställa att kemikaliegrupp, brandskyddsgrupp, LOTO-grupp. är etablerade och drivs i organisationen.
  • Säkerställa att vi följer regelverk enligt handel med utsläppsrätter.
  • Säkerställa stöd från EHS-avdelningen i arbetet med Energy Management och att uppföljning och avrapportering av energiledningssystemet görs.
  • Säkerställa att relevanta mätningar inom EHS-området genomförs och följs upp (tex utsläpp, fysisk arbetsmiljö, organisatorisk och social arbetsmiljö etc.).


Dina arbetsuppgifter kommer med andra ord att vara mycket varierande och bedrivas i nära samverkan med hela organisationen. Du förväntas ta en aktiv roll i ledningsgruppen och utifrån ditt expertområde bidra till att IKEA Industry Hultsfred når gemensamma mål. Till din hjälp har du ett team bestående av fyra engagerade medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Site manager för IKEA Industry Hultsfred.

För att lyckas i rollen behöver du tycka om att arbeta i en miljö med många och varierande kontaktytor, både internt och externt. Att samverka med andra människor och jobba fram lösningar som gör det lätt att göra rätt bör vara dina främsta drivkrafter.

Vi letar efter dig med erfarenhet av kvalificerat arbetsmiljö- och säkerhetsarbete inom tillverkande industri och som är väl insatt och kunnig i lagar och föreskrifter. En ingenjörsutbildning ser vi som en bra grund att stå på i rollen men det vi kommer lägga allra störst vikt vid är din förmåga att leda och inspirera andra människor samt din kapacitet och vilja att göra skillnad inom EHS-området.

Som du säkert känner till är IKEA ett värderingsstyrt företag och genom våra värderingar och vår vision ”att skapa en bättre vardag för de många människorna” leder vi arbetet där engagemang, ansvarstagande och tillsammans är viktiga begrepp. Vi liksom alla företag har våra utmaningar men faktum är att vi tillsammans oftast kan lösa dem. Förmodligen för att väldigt många känner engagemang och stolthet för sin arbetsplats men också för att vi har en vilja och envishet för att vara lite bättre idag än vad vi var igår. Ligger dina personliga värderingar i linje med våra och du är taggad på en ny utmaning så ser vi fram emot att få ta del av din ansökan så snart som möjligt dock senast den 4 augusti.

I denna rekrytering samarbetar vi med Skill Executive som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Svensson på tel.nr 076-677 12 88 eller Lydia Karlsson på tel.nr 070-280 24 24.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se