Automationsingenjör till Plannja AB, Järnforsen / Hultsfred

Automationsingenjör till Plannja AB, Järnforsen / Hultsfred

Automationsingenjör
Järnforsen


Plannja AB i Järnforsen söker en driftig Automationsingenjör som vill vara med att utveckla en av Europas ledande anläggningar för produktion av kompletta tak.

Som Automationsingenjör kommer du att leda utvecklingsprojekt inom automationsområdet men också delta som projektmedlem och ta ansvar för automationsområdet vid upphandling av ny utrustning.

"Vi på Plannja är stolta över vår produktion i Järnforsen och står just nu inför större investeringar i vår maskinpark där tekniknivån kommer öka avsevärt. Samtidigt som vi investerar i produktionen investerar vi även i kompetens för att klara av de utmaningar vi står inför både på kort- och långsikt. Vi på Plannja genomsyras av att jobba tvärfunktionellt, då allas kompetenser är nödvändiga för att lyckas långsiktigt."

- Andreas Bäckström, Chef produktionsteknik

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Installation, driftsättning och underhåll
  • Kontinuerligt förbättringsarbete inom automation på befintlig och nya maskiner/produktionslinjer
  • Ta fram underlag till kravspecifikation för inköp av ny utrustning/maskin
  • Projektledning och projektarbete
Kvalifikationer
  • Teknisk utbildning med inriktning el- och automation
  • Minst tre års arbetslivserfarenhet inom automationsområdet
  • Minst tre års erfarenhet av PLC-programmering
  • Meriterande med kunskap/erfarenhet av industriell IoT
  • Du pratar och skriver obehindrat i både svenska och engelska


"Vår målbild är att Plannja ska vara kundens första val gällande kompletta lösningar för tak med tillbehör. Detta genom att erbjuda ett brett produktsortiment, leverera rätt kvalité i rätt tid.

Tillsammans med våra medarbetare arbetar vi för att nå dessa mål som för oss och kunden är avgörande för ett lyckat samarbete. Vår sammanhållning på företaget gör att nya kollegor har lätt att smälta in och bidra till Plannjas positiva utveckling. Vår största tillgång är våra medarbetare"

- Mikael Stolpe, Platschef

Din Profil

För att lyckas i ditt uppdrag tror vi att du är väl förtrogen med de vanligaste programmeringsspråken inom automation inkl. PLC-programmering och har erfarenhet av industriell el. Du har grundläggande kunskap om integration mot administrativa system i syfte att kommunicera med vårt affärssystem samt kännedom om de på marknaden vanligast förekommande styrsystemen, pneumatik och hydraulik.

Kontakt och ansökan

Låter det intressant? Vi tillämpar ett löpande urval så skicka in ansökan redan idag. I den här rekryteringen samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering.

Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-469300.

Välkommen med din ansökan!

Om Plannja AB

Plannja är ett av Europas ledande varumärken inom förädlade tunnplåtsprodukter för bygghandel, plåtslageri och småhusindustrin. Från våra produktionsanläggningar i Järnforsen och Landsbro levererar vi produktsystem och logistiklösningar som bidrar till ett estetiskt, enkelt och ekonomiskt byggande. Plannja är en garant för funktion i alla led och ett hållbart byggande. Plannja ingår i Ruukki Construction, en affärsenhet inom SSAB. Tillverkning sker i Finland, Sverige, Estland, Polen, och Ukraina. Plannja AB har 175 medarbetare i Sverige, läs mer via, www.plannja.se
Mer info
Område Hultsfred
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 22 apr 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.