Sustainability Manager

Sustainability Manager

Gillar du att jobba med relationer? Är du serviceinriktad? Vill du vara en del av något stort? Då letar IKEA Industry Hultsfred efter dig?

Vår Sustainability Manager är chef på EHS avdelningen där det är fokus på miljö, hälsa och säkerhet i en produktionsanläggning som löper på dygnet runt 365 dagar om året. Att producera spånskivor och garderober är en komplex process och det är viktigt att produktionen flyter på, vinter som sommar. Som Sustainability Manager så förväntas du, tillsammans med ditt team, som idag består av ytterligare 3 anställda, att utveckla, planera, implementera och övervaka alla aktiviteter inom ditt område. Till ditt stöd har du även de olika manualer som IKEA utvecklat inom detta. Du bör ha erfarenhet som chef i en högt automatiserad produktion, gärna inom processindustri.

För att lyckas i rollen behöver du:
  • Ha erfarenhet av ledarskap
  • Ha ett starkt fokus på säkra arbetssätt
  • Ha dokumenterad erfarenhet av arbete med arbetsmiljö, hälsa, miljö och säkerhet, där även brandsäkerhet är av särskild vikt
  • Vara analytisk, handlingsinriktad, beslutsam och resultatdriven
  • Vara trygg i dig själv, med mycket viljestyrka och driv, samtidigt som du har ett lyssnande ledarskap
  • Vara en teambyggare och en teamspelare med god social förmåga
För att trivas i din roll så är du en person som ser möjligheter när olika problem uppstår, en person som uppmärksammar och involverar andra i organisationen för att komma fram till pragmatiska lösningar på problem. Du har ett coachande personalansvar för tre EHS specialister på dagtid. Ni koordinerar tillsammans företagets EHS arbete genom tydlig kommunikation och jobbar i en nära samverkan med övriga avdelningar och anställda inom hela företaget. Samarbetet med övriga avdelningar är mycket viktigt för att nå uppsatta mål.

Du har ett sunt förnuft och en kostnadsmedvetenhet för att kunna hitta kostnadseffektiva lösningar för organisationen. I jobbet ingår ett ansvar för budget- och månadsprognoser. Du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig flytande verbalt och i skrift på både svenska och engelska. Du sitter med i två ledningsgrupp och rapporterar till både fabrikschefen på Division Boards och Division Flatline i Hultsfred.

För oss på IKEA är det alltid viktigast att du delar våra värderingar. Det innebär att du precis som vi alltid är på väg framåt och att du vill och vågar hitta nya och ibland annorlunda lösningar. Som person är du ödmjuk och viljestark och du har en förmåga att skapa gemenskap och entusiasm omkring dig.

I denna rekrytering har IKEA Industry Hultsfred valt att samarbete med OnePartnerGroup. Har du några frågor kontakta Annika Lundberg, 0769-46 83 30, annika.lundberg@onepartnergroup.se eller Sanna Olsson, 0733-948473. Ansök senast den 29 februari på OnePartnerGroups hemsida. Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om IKEA Industry Hultsfred AB

IKEA erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett växande företag med en bärande affärsidé. DU får möjlighet att vidareutveckla dina yrkeskunskaper i ditt dagliga arbete, och att arbeta i en internationell miljö där människan och gemenskapen är centrala värden.

IKEAs grundare Ingvar Kamprad hade visionen - Att skapa en bättre vardag för de många människorna. Det är utifrån den visionen som IKEA har utvecklats till ett ständigt växande heminredningsföretag som erbjuder ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga inredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt har råd att köpa dem. Men detta visste du kanske redan? Att du hittat hit är en bra start!

IKEA Industry Hultsfred AB bidrar till "IKEA-familjen" med ca 290 medarbetare där hälften arbetar med tillverkning av spånskivor i division Boards och där andra hälften arbetar med tillverkning av PAX-garderober i division Flatline. I ditt dagliga arbete så kommer du arbeta nära dina övriga medarbetare för att tillverka grundmaterialet till flera av IKEAs eftertraktade produkter som möjliggör en bättre vardag för de många människorna.
Mer info
Område Hultsfred
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se