Business Controller till Byggfakta Group

Business Controller till Byggfakta Group

Dina arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill bli en nyckelspelare med ett stort ansvar och möjlighet till ständig utveckling i en framgångsrik och unik organisation.
Som Business Controller kommer du att vara en stödjande part till våra chefer i såväl strategiska affärsbeslut som operativa verksamhetsbeslut. Du kommer tillsammans med övriga i controllerteamet att arbeta med analys, verksamhetsuppföljning och planering.
I rollen ingår även att driva kontinuerliga förbättringsprojekt och bidra till utveckling av affären och vårt interna arbetssätt.
I rollen ingår du i lokal ledningsgrupp och rapporterar till Head of Finance.

I rollen ingår arbetsuppgifter som:
  • Stödja verksamheten i affärskritiska beslut och aktivt föreslå åtgärder.
  • Delta och driva budget- och prognosprocessen samt affärsplanearbete.
  • Rapportering och ekonomisk uppföljning på månatlig, kvartals- och årsbasis.
  • Arbeta med uppföljning och framtagande av KPI:er.
  • Utvärdera och utveckla rutiner, arbetssätt och processer.
  • Ansvara för och driva projekt, såväl stora som små
Du kommer att ingå i vårt kompetenta och härliga ekonomiteam som sitter utspridda i Norden varav de flesta teammedlemmarna sitter i Ljusdal eller Hudiksvall. Din arbetsplats kommer att bli i våra moderna och fräscha lokaler i Hudiksvall bara ett stenkast från havet.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning samt flera års erfarenhet som Business Controller i en större organisation. Du har erfarenhet av budget, prognos, uppföljning samt analys och du trivs med att arbeta nära verksamheten och att vara sparringpartner till cheferna i organisationen. Svenska och engelska talar och skriver du obehindrat och du har goda kunskaper i Excel samt ett systemintresse.

Din personlighet är en viktig framgångsfaktor och vi tror att du som person är driven och proaktiv med en analytisk läggning. Vidare har du ett starkt affärsintresse samtidigt som du besitter tålamod och är en prestigelös teamspelare. Du kommer i rollen att ha många kontaktytor inom organisationen och därför är det viktigt att du har ett kommunikativt och pedagogiskt förhållningssätt, men också att du har förmågan att presentera siffror för olika målgrupper.

Byggfakta Group samarbetar med Clockwork Bemanning och Rekrytering AB
Frågor om tjänsten hänvisas till ansvariga Rekryteringskonsult Karin Fällman Ten Berg på 073 351 27 98 eller på karin.fallman@clwork.se
Mer info
Kontaktperson Karin Fällman Ten Berg
Telefon 070-351 27 98
Område Hudiksvall
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Byggfakta Group är en koncern där bland annat varumärken som Sverige Bygger, Byggfakta, Citymark och Husguiden ingår. Bolagen förädlar och säljer händelsebaserad B2B-information inom sektorerna bygg, fastighet, sjuk- och behandlingsvård.
Koncernen ger även ut magasin som produceras av dotterbolaget Svenska Media i Ljusdal AB, där bland annat byggbranschens ledande nyhetstidning Byggvärlden ingår. Gruppen omsätter ca 1 miljard och har ca 600 anställda.

Byggfakta Group är verksam i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Slovakien, Tjeckien, Portugal, Tyskland, Spanien och Schweiz.