Utvecklingsingenjör inom bestrykning till Iggesund Paperboard

Utvecklingsingenjör inom bestrykning till Iggesund Paperboard

Har du erfarenhet av bestrykning och vill arbeta med utvecklingsarbete i en miljö med betoning på högkvalitativa produkter? Nu finns möjlighet att utvecklas och driva produktutveckling på Holmen Iggesund Paperboard!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Iggesund Paperboard.

Om företagetHolmen Iggesund Paperboard ingår i skogsindustrikoncernen Holmen, som äger mer än 1,3 miljoner hektar skog i Sverige. Detta gör att de kan ta hand om och tänka kvalitet från utsäde till kartong. Deras grund är ett hållbart skogsbruk och de tillverkar sina produkter i toppmoderna och biodrivna fabriker.

Holmen Iggesund Paperboard tillverkar världsledande kartong under varumärket Invercote, Incada och Inverform. Förpackningar av deras kvalitetskartong är en viktig del av köpupplevelsen för deras kunders kunder. De har en internationell och hållbar verksamhet med stora utvecklingsmöjligheter för alla medarbetare. De värdesätter sina medarbetare och produkter högt. Kartongproduktionen sker i Workington, England och vid Iggesunds Bruk vid Hälsinglands kust, 9 kilometer söder om Hudiksvall.

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Iggesund Paperboard.

ArbetsuppgifterI rollen som utvecklingsingenjör arbetar du i utvecklingsprojekt inom bestrykning. Du samarbetar med laboratoriet och utvärderar resultaten. Du utvecklar bestrykningssmet, testar dessa i labb samt pilotskala. Utvärderar effekten på viktiga produktegenskaper. Utvärdering av den nya produkten sker även i tryckförsök hos någon samarbetspartner. En viktig del av jobbet är att genomföra fullskaliga fabriksförsök för att säkra pilotresultat och produktivitet.

Du samverkar med universitet, institut och leverantörer för att utveckla av kartongprodukterna.

Du arbetar tillsammans i ett team av kollegor som också arbetar med bestrykning. Därtill har du samarbete med utvecklingsingenjörer inom andra områden.

Formella krav
  • Högskoleutbildning inom exempelvis maskin eller kemi
  • Du har erfarenhet från industrin och är väl insatt hur en kartongmaskin samt bestrykningen fungerar
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
I rollen som utvecklingsingenjör behöver du ha en god förmåga att samarbeta med andra kollegor. Självständigt driver du ditt arbete framåt och du tycker om förändrings- och utvecklingsarbete i en miljö med betoning på högkvalitativa produkter. I ditt arbete förväntas att du är ansvarskännande och strukturerad.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Hudiksvall
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: bestrykning, skogsindustri, tillverkning, kemi, labb, maskin, pappmaskin, pappersmaskin, testanordning, utveckling, utvecklingsprojekt, produktegenskaper, kartongprodukter, Norrland, Hudiksvall, Sundsvall
Mer info
Område Hudiksvall
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!