Projektledare inom produktutveckling till världsledande Senseair

Projektledare inom produktutveckling till världsledande Senseair

Är du en senior projektledare med erfarenhet inom tekniska utvecklingsprojekt? Vill du arbeta med innovation och konstruktion av världsledande produkter på ett attraktivt bolag i stark tillväxt? Välkommen till ett utvecklingsteam som jobbar för att "make sense of air".

Om företagetSenseair är ett globalt högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar CO2 och Alkohol sensorer baserad på NDIR-teknik. Vi har verksamhet i Sverige, Tyskland, USA och Kina.

Varför Senseair?
Senseair arbetar med två av de mest utmanande problemen i samhället idag. Till stor del är problemen gömda. Den osynliga koldioxiden påverkar jordens atmosfär och vår hälsa. Eftersom vi lever 92% av vårt liv i inomhusmiljö är luftkvaliteten viktig för vår hälsa och förmåga att arbeta och leka. Du hittar deras CO2 sensorer i byggnader, fordon, miljöstationer, livbåtar, fabriker, gruvor etc.

Varje år dödar alkohol 2,5 miljoner människor över hela världen utan att räkna in alla skador och trauma som ligger utanför statistiken. Problemet är ännu dolt för de flesta av oss. Deras alkoholmätare är utvecklade med en grupp ledande biltillverkare, USAs regering mfl.

I april 2018 köpte Asahi Kasei Group företaget och har valt att investera i den svenska verksamheten. Idag arbetar ca 150 medarbetare nationellt inom företaget i Delsbo, Kista och Västerås. Du kommer att vara en del av teamet på utvecklingen i Delsbo, Hudiksvall. https://senseair.com/

ArbetsuppgifterSom projektledare på Senseair arbetar du med utvecklingsprojekt av helt nya- och/eller befintliga produkter. Du ansvarar för långsiktiga projekt (1 - 3 år) och leder projektgruppen som består av mjuk- och hårdvarudesigner, mekanikkonstruktör, kvalitetsansvarig, produktions-, test- och försäljningsingenjörer samt externa konsulter. Du arbetar efter Senseairs egna produktutvecklingsprocess och enligt Wenells projektmodell med stort utrymme för att lägga upp arbetet enligt dina preferenser och kompetens inom området. Du sköter den regelbundna uppföljningen samt ansvarar för att budget- och tidsplaner hålls. Du arbetar nära projektmedlemmarna på detaljnivå då du är högst delaktig i de beslut som fattas och ska stötta alla parter i projekten för att säkerställa en högkvalitativ helhetsleverans. Du ansvarar för komplexa projekt vilket innebär kommunikation med interna och externa parter, dokumentationen av tekniska krav, rapporter och projektplaner vilket ställer höga krav på dina tekniska färdigheter.

Formella krav
  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • Erfarenhet av projektledning inom tekniska utvecklingsprojekt
  • Vi ser gärna att du har en bakgrund inom mekanik, elektronik, mjukvara, produktutveckling och/eller konstruktion
  • Kunskaper om APQP (Advanced Product Quality Planning) är meriterande
  • Kommunikativt stark på engelska i både tal och skrift
  • Goda kunskaper inom teknisk dokumentation och kommunikation
  • Erfarenhet av design för högvolymproduktion (meriterande)
  • Kunskaper inom kvalitetssystem och standarder som ISO och automotivestandard IATF16949 (meriterande)
För att lyckas i rollen är du kommunikativt stark och har stort affärsfokus. Du driver självständigt ditt arbete och förkovrar dig i Senseairs produkter för att möjliggöra framgångsrika leveranser. Du säkerställer ett gott samarbete externt och internt och du identifierar snabbt utvecklingsområden både inom teamet och projekten.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Delsbo, Hudiksvall
Lön: Enligt överenskommelse. Kollektivavtal med teknikföretagen
Kontakt: Ansvarig rekryterare jenny.persson@bravura.se

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: utvecklingsprojekt, ingenjör, plast, plastic, development, mechanical design, Senseair, Delsbo, Hälsingland, Hudiksvall, Västerås, R&D, Research and Development, sensor, project manager, projektledare, APQP, konstruktör, designer
Mer info
Område Hudiksvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.