Elektronikkonstruktör / utvecklingsingenjör till världsledande Senseair

Elektronikkonstruktör / utvecklingsingenjör till världsledande Senseair

Vill du arbeta med innovation och konstruktion av världsledande produkter? Har du erfarenhet av elektronikkonstruktion och vill utvecklas bland forskare och experter? Välkommen till ett utvecklingsteam som jobbar för att "make sense of air".

Om företagetSenseair är ett globalt högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar CO2 och Alkohol sensorer baserad på NDIR-teknik. Vi har verksamhet i Sverige, Tyskland, USA och Kina.

Varför Senseair?
Senseair arbetar med två av de mest utmanande problemen i samhället idag. Till stor del är problemen gömda. Den osynliga koldioxiden påverkar jordens atmosfär och vår hälsa. Eftersom vi lever 92% av vårt liv i inomhusmiljö är luftkvaliteten viktig för vår hälsa och förmåga att arbeta och leka. Du hittar deras CO2 sensorer i byggnader, fordon, miljöstationer, livbåtar, fabriker, gruvor etc.

Varje år dödar alkohol 2,5 miljoner människor över hela världen utan att räkna in alla skador och trauma som ligger utanför statistiken. Problemet är ännu dolt för de flesta av oss. Deras alkoholmätare är utvecklade med en grupp ledande biltillverkare, USAs regering mfl.

I april 2018 köpte Asahi Kasei Group företaget och har valt att investera i den svenska verksamheten. Idag arbetar ca 150 medarbetare nationellt inom företaget i Delsbo, Kista och Västerås. Du kommer att vara en del av teamet på utvecklingen i Delsbo, Hudiksvall. https://senseair.com/

ArbetsuppgifterSom utvecklingsingenjör (inom kompetensområdet elektronik) arbetar du med elkonstruktion i DxDesigner Schematic och PADS Layout. Du arbetar både med innovativa lösningar till helt nya produkter och med befintliga lösningar som behöver nya komponenter eller funktioner. Du utvärderar komponenter med hänsyn till funktion, kvalitet, ekonomi och tillgänglighet. Du skapar elektronikschema och utformar kretskort med goda EMC egenskaper. Du tar fram kompletta tillverkningsunderlag och samarbetar med leverantören som tillverkar kretskortet.

Du, tillsammans med optikingenjören och meknikingenjören arbetar tätt för att säkerställa att konstruktionen kan sättas samman till en komplett Senseair-produkt med hög kvalitet och pricksäker funktionalitet.

Formella krav
  • Ingenjörsutbildning (innehållande elkonstruktion)
  • Några års erfarenhet av elektronikkonstruktion av känslig elektronik i mindre system
  • Du har erfarenhet av konstruktion inom en tillverkande bransch för volymproduktion
  • Meriterande: DxDesigner Schematic, PADS Layout. Kvalitetsarbete i exempelvis ISO standard ISO 26262 samt automotive standard IATF 16949
  • Du är kommunikativt stark på engelska i både tal och skrift
För att lyckas i rollen är du en problemlösande lagspelare och trivs i en producerande och konsultativ roll. På utvecklingsavdelningen finns inte svaren sedan tidigare, det krävs mycket samarbete och kreativitet för att komma i mål med utvecklingsprojekten. Din trygghet inom elektronikområdet bidrar till hela teamets leverans och Senseairs ställning som ledande innovationsföretag på världsmarknaden.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Delsbo, Hudiksvall. Alternativt placeringsort Kista eller Västerås med resor till Hudiksvall enligt överenskommelse.
Lön: Enligt överenskommelse. Kollektivavtal
Kontakt: Ansvarig rekryterare jenny.persson@bravura.se

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: utvecklingsingenjör, konstruktör, elektronikingenjör, ingenjör, development, electrical design, sensor, sensors, Senseair, Delsbo, Hälsingland, Hudiksvall, R&D, Research and Development
Mer info
Område Hudiksvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.