HR-Chef till expansiva Björn Lundén!

HR-Chef till expansiva Björn Lundén!

Vill du leda HR organisationen i ett företag i förändring? Drivs du av förbättring, utveckling, människor och att utveckla andra? Här får du möjlighet till det i en snabbrörlig miljö där vår vision är att vara medarbetares och kunders självklara val!

Om rollen
I rollen som HR-chef kommer du att stödja och vara högst delaktig i den expansion vi är mitt uppe i, där vi med stöd av vår majoritetsägare Main Capital förvärvar både svenska och internationella företag för att utöka vårt erbjudande på marknaden. Rollen är mycket varierande då tillväxttakten är hög, både lokalt och i internationell kontext. Vi har de senaste åren vuxit ganska rejält organiskt, vilket ur ett HR-perspektiv även inneburit en resa. Givet att vi nu växlar upp ytterligare kommer vår HR-funktion fortsätta utvecklas och vara en viktig del i vår expansion, där rollen som HR-chef blir central. Du kommer framför allt att vara en viktig del i att driva och fortsätta utveckla vårt ledarskap för hela organisationen, med målet att skapa goda förutsättningar för att attrahera, rekrytera, behålla och utveckla medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Rollens första projekt:
 • Initiera och planera ett antal förändringsprojekt på HR-sidan i nyligen förvärvade bolag i företagsgruppen
 • Implementera nytt HR-system för de svenska bolagen (även internationellt om det är möjligt)
 • Harmonisera koncernövergripande policys och rutiner
 • Löpande stötta och coacha ledare tillsammans med HR-generalisterna
Tjänsten innebär sammanfattningsvis att du är ansvarig för samtliga HR-processer inom företagsgruppen och till din hjälp har du löneadministratörer och HR-generalister i en matrisorganisation. Du kommer initialt att ha personalansvar för en av HR-generalisterna som finns på plats i Näsviken. Teamet och personalansvaret kan komma att utökas framåt. Vi har inga kollektivavtal och resor förekommer i tjänsten.

Vem söker vi?
För att lyckas i den här rollen tror vi att du är självgående och lösningsorienterad med hög integritet. Du har förmågan att skapa struktur i en dynamisk miljö utan att tappa helhetsperspektivet och har starkt intresse för affären och kan knyta HR-målen till verksamhetsmålen. Som ledare är du inkluderande och kommunikativ. Du har en vana av att kommunicera på alla nivåer i en företagsgrupp.

I den här rollen behöver du behärska hela HR-området med extra fokus på förändringsledning då företaget expanderar. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt med förekommande arbetsuppgifter som arbetsrätt, arbetsmiljö, stötta ledare, rekrytering samt vara involverad och leda olika projekt inom både Björn Lundén AB och övriga bolag i företagsgruppen.

Din profil:
 • Tidigare bred erfarenhet inom HR som till exempel generalist eller partner, varav de senaste åren som HR-chef
 • Högskoleutbildning inom personal, beteendevetenskap eller ekonomi.
 • Tidigare erfarenhet från förändringsledning.
 • Analytisk och med kunskap om hur data kan användas för att utveckla organisationen för att stötta de strategiska målen
 • Erfarenhet av att ha implementerat rutiner, standarder och policys
 • Talar och skriver bra på engelska utöver svenska
Meriterande
 • Erfarenhet av HR i en internationell kontext
 • Erfarenhet av att jobba i bolag utan kollektivavtal
Vårt erbjudande
Vi jobbar i en organisation som präglas av delaktighet och samarbete. Som arbetsgivare är vår vision att vara det självklara valet för anställda och blivande anställda som vill må bra och ha kul på jobbet och som vill ha en arbetsplats som erbjuder trygghet, respekt, kompetens, ärlighet, kommunikation och delaktighet.

Vi erbjuder dig en roll i ett stabilt företag men som utvecklas i snabb takt, vi har en stark marknadsposition och utmanar jättarna inom vårt område. Tjänsten är på heltid med fast månadslön och 30 dagars semester. Vi har många förmåner som gym, motionstimmar, cateringlunch, hög avsättning till tjänstepension och förmånliga försäkringar. Vi har ett högt eNPS!

Vi ser helst att du utgår från vårt huvudkontor i Näsviken men är öppen för en lösning med en del arbete på distans.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 31 augusti. Intervjuer kan komma att ske löpande innan sista ansökningsdagen - så sök nu!

Har du frågor eller funderingar, kontakta Ulf Svensson, VD.

Ulf.svensson@bjornlunden.se eller 070-444 90 43

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Hudiksvall
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Björn Lundén AB är ett ledande kunskaps- och programvaruföretag med över 120 anställda som sedan mer än 30 år utbildar företagare och förenklar vardagen för små och medelstora företag och som helhetsleverantör till redovisningsbranschen. Främst genom att erbjuda moderna programlösningar, informations- och utbildningstjänster och praktiska verktyg för att sköta företagets skatt och deklaration, redovisning, löner och personalfrågor.