Imorgonpigg geotekniker för bättre samhällen med Tyréns!

Imorgonpigg geotekniker för bättre samhällen med Tyréns!

Vill du arbeta för bättre samhällen på en av Sveriges bästa arbetsplatser? 2018 blev Tyréns utsedd till Sveriges 5:e bästa arbetsplats enligt Great Place to Work. Nu har du chansen att bli en del av denna arbetsplats som deras nästa geotekniker! Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med geoteknik, sök redan idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker en geotekniker till Tyréns. På Tyréns kontor i Sverige arbetar cirka 100 geotekniker varav arbetsgruppen som du kommer att arbeta i består av specialister och generalister på sammanlagt 10 personer uppdelade på kontoren i Gävle, Uppsala och Borlänge. Det är en bra stämning i gruppen med samarbete som funkar bra både inom gruppen samt utåt i mot andra avdelningar i företaget.

Såhär beskriver Olle, geotekniker, tjänsten:

"Jag jobbar med att beskriva geotekniska förhållanden inför byggnation. Det innebär väl i stora drag att jag är teknikansvarig inom gränslandet mellan jord, vatten och berg i projekt som kan gälla exempelvis bostäder och infrastruktur.

Jag trivs jättebra på mitt jobb! Det är en superrolig och jämställd arbetsplats med blandade åldrar och kompetens med högt i tak. Arbetsuppgifterna är stimulerande, med möjligheten att vara inne på kontoret och handlägga men att också vara ute på fält. Tyréns satsar även på kompetensutveckling, med olika program för helt juniora eller mer erfarna."

Tyréns är flexibla med vilken av städerna Gävle, Uppsala och Borlänge du önskar att arbeta i. Det finns även möjlighet att arbeta i Järvsö, då ställs dock högre krav på din erfarenhet då du kommer att behöva vara mer självgående och inte ha möjlighet till samma stöttning som finns på övriga kontor. Låt det framgå tydligt i din motivering vilken stad du önskar arbeta i.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Tyréns.

Arbetsuppgifter

Som geotekniker kommer du att arbeta inhouse, främst inne på kontoret men också ute på fält. Du gör hela arbetskedjan inom geoteknik vilket innebär att din arbetsdag kan variera mycket. Du kan arbeta i mindre som större projekt, varav ett exempel på ett större projekt som Tyréns arbetar med är järnvägsprojektet ostlänken. Du arbetar oftast i team och samarbetar även med fältgeoteknikerna, kollegorna som är ute i fält för att borra och ta de prover som du sedan gör beräkningar på.

Du kommer till exempel att:
 • Ta hand om fältverksamhetens analyser
 • Göra sättnings- och stabilitetsräkning
 • Göra statistiska underlag
 • Bereda ritningar till samhällsplanering
Under din introduktion tilldelas du ett projekt som du sitter med inhouse med stöttning av en mer erfaren mentor som arbetar med liknande arbetsuppgifter. Du kommer även att få besöka de kontor som finns inom regionen för att lära känna dina närmaste kollegor.

Tjänsten passar dig som vill arbeta med geoteknik i projekt av varierande omfattning. Du trivs i en roll där du får arbeta både på kontor och ute i fält, på ett företag med stort personalfokus.

Vi söker dig som
 • Har avslutat en ingenjörsutbildning inom exempelvis bygg eller väg och vatten, alternativt har en examen inom samhällsplanering eller geovetenskap
 • Har två års erfarenhet av geoteknik samt har en förståelse för hur konsultrollen fungerar
 • Har professionella kunskaper i svenska och engelska. I de flesta projekt kommer kommunikationen skötas på svenska men det förekommer även kommunikation på engelska.
 • Har B-körkort, i syfte att kunna åka ut på platsbesök
Det är meriterande om du har erfarenhet av något CAD-verktyg, exempelvis AutoCAD.

Det är viktigt att du har ett intresse för att göra beräkningar då matematik utgör en stor del av arbetet. Som person är du inte rädd för att ta kontakt med andra och du vågar ta ansvar för dina beslut. Du arbetar på ett självgående sätt och ser alltid till kundens bästa där det är viktigt att du förstår kundens roll i samhället, vad som är bäst för just den kunden samt vad som är den billigaste lösningen i längden.

Övrig information
 • Start: Behov omgående med start enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Gävle, Uppsala eller Borlänge
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tyréns önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gav01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar de hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. De har 2 700 medarbetare och verksamhet i Sverige, Danmark, England, Estland och Litauen. Tyréns är stiftelseägt och deras ägandeform gör det möjligt att också satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. De drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor. På Tyréns får du även möjlighet att arbeta nära alla de övriga kompetenser som samhällsutveckling kräver - exempelvis planerare, samhällsanalytiker och kulturgeografer.