Hiab R&D Graduate Program: automatiserad svetskontroll

Hiab R&D Graduate Program: automatiserad svetskontroll

Nu har du som nyligen tagit civilingenjörs- eller PhD examen, alternativt söker examensarbete på masternivå, möjlighet att vara med på en teknikrevolution hos ett bolag med ambitiösa mål som branschledande på både innovation och hållbarhet! Vi söker dig till Hiabs globala R&D Graduate Program, där du tillsammans med andra talanger och Hiabs tekniska specialister får utforska de senaste och bästa idéerna från materialteknik, digitala lösningar, automation, energi och smart design kopplat till produktutveckling. Här erbjuds du en unik möjlighet att utveckla framtidens provning av svetsar genom laserscanning tillsammans med Hiabs svetsingenjör. Start januari 2023, urval görs löpande!

Information om uppdraget

Vill du vara med på Hiabs resa att minska sitt koldioxidavtryck med 200 000 ton 2024? Det är en utmanande och spännande väg, men också en möjlighet för nya innovationer! Som en del av resan skapades Hiabs globala Graduate Program - där morgondagens talanger får jobba mot morgondagens produkter.

Till R&D Support (Welding) söker vi dig som vill vara med och skapa framtidens laserscanning av svetsning på sätt som aldrig tidigare gjorts i världen. Här kommer du vara med och bidra till att automatisera och revolutionera en kvalitetskontroll som kan appliceras på alla tillverkande industrier som utför svetsning.

Om programmet

Hiabs Graduate Program är ett globalt pogram på 15 månader för totalt 11 Graduates med olika tekniska inriktningar, varav fyra med placering på Customer Innovation Center i Hudiksvall.

Programmet har tema hållbarhet och teknikutveckling för nästa generations produkter. Du kommer både driva egna projekt och delta i gemesamma aktiviteter tillsammans med övriga Graduates, med stora möjligheter att utvecklas både tekniskt och som person. Ni får en gedigen introduktion till Hiab och erbjuds alla nödvändiga verktyg för en fortsatt karriär på Hiab.

Det här är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommet att anställas av Hiab. Naturligtvis utgår lön under programmet, och ersättning följer riktlinjer enligt kollektivavtal.

Arbetsuppgifter

Hiabs kranar är en avancerad kombination av stålkonstruktion, hydraulik och styrsystem. För att utveckla hållbara kranar krävs konstruktioner med optimal svetskvalitet för att uppfylla krav på produkternas livslängd. Idag genomförs tids- och kompetenskrävande visuella inspektioner, där laserscanning kan ge många fördelar och öka sannolikheten att upptäcka brister i konstruktionen.

Som Graduate kommer du att vara delaktig i att arbeta fram en detaljerad metod och kvalitetsnivåer för att utveckla en standard för hela branschen.

Utöver tvärfunktionella projekt tillsammans med övriga Graduates kommer du att arbeta med:
 • Studera och testa laserscanningsutrustning och analysera data
 • Utför laserscanning på serietillverkade svetsar
 • Utveckla och definiera kriterier för kvalitetsnivåer
 • Utföra utmattningssprover
Vi söker dig som
 • Nyliken avslutat studier på MSc eller PhD nivå med inriktning teknisk fysik, matematik, material, deep learning eller liknande. Alternativt är du sistaårsstudent som söker examensarbete på masternivå.
 • Behärskar svenska i både tal och skrift, samt kommunicerar obehindrat på engelska
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du älskar att lära dig nya saker och tar stort ansvar för din egen utveckling. Lika självklart är det att dela kunskap med andra och söka nya vägar framåt för att nå resultat. Du är en person som:
 • Har god samarbetsförmåga
 • Är analytisk och noggrann
 • Är strukturerad med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete
 • Är självgående
Övrig information
 • Start: Januari 2023
 • Lön: Enligt kollektivavtal. Även exsamensarbete avlönas genom anställning.
 • Omfattning: Heltid, 15 månaders Graduate Program. Goda möjligheter till fast anställning.
 • Placering: Customer & Innovation Centre i Hudiksvall, internationella resor ingår i Graduate Program
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Hudiksvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hiabs styckegodskranar ligger i premiumsegmentet och har den allra senaste tekniken för att maximera säkerhet, prestanda och effektivitet för branschspecifika kranar. De klarar de tyngsta jobben och kan utföra snabba lastningscykler eller känsliga precisionsarbeten. Smarta lösningar garanterar säkerheten för både operatör och arbetsmiljö!

Hiab är en del av Cargotec