Driven CFO till framåtriktad koncern

Driven CFO till framåtriktad koncern

Dina arbetsuppgifter

Vi välkomnar dig till rollen som koncernens CFO. Dina ansvarsområden spänner över att ha ett övergripande ansvar för koncernens redovisning och resultatuppföljning till att utveckla ekonomistyrningen för verksamhetens olika delar med siktet på att ta fram effektiva och relevanta beslutsunderlag för verksamheten. Du stöttar VDs i framtagande av budget samt rullande ekonomiska prognoser som baseras på säkerställda rapporter från driften inom koncernen.

Vidare håller du ihop koncernens finansiering, försäkringar och andra gemensamma aktiviteter. Med framsyn och med styrelsens målsättningar i ryggen tar du aktiv del i affärsutvecklingen med marknads- och lönsamhetsanalyser.
CFO deltar vid styrelsemöten i koncernens olika företag.

Din profil

Vi söker dig drivna ekonom, med högskoleexamen och flerårig erfarenhet, troligen från tillverkande industri. Din kommersiella drivkraft och analytiska förmåga är viktiga egenskaper för att lyckas hos oss, där du ser koncernens målbilder och utveckling som grund för analyser och samtliga beslut.

Samarbete ser vi som en viktig nyckel inom koncernen, eftersom vi gemensamt driver utveckling och tillväxt i våra verksamheter. I din roll, som spänner över många kontaktytor, kommer din engagerande samarbetsförmåga vara avgörande för framgång.

Eftersom du driver koncernens frågor tillsammans med dotterföretagens VDs är det viktigt med insikter i företagandets villkor samt förmåga att skapa utveckling med hjälp av personal som har olika positioner och kompetenser.

Som CFO rapporterar du till moderföretagets styrelseordförande och placeringsorter är Kilafors och Forsa utanför Hudiksvall, där vi har våra verksamheter. För att skapa nära relationer med dina kollegor i koncernen förväntas du vara närvarande i båda dessa verksamheter med regelbundenhet.

Ansökan

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering och hänvisar samtliga frågor till Sofia Lambertsson, tel 0733-51 27 21. Du söker tjänsten via www.clockworkpersonal.se. Sista ansökningsdag är
2021-08-23. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Hudiksvall
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 aug 2021 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Inom ELE-koncernen finns sågverket ELE Trävaru AB samt ELE Forsa AB som tillverkar träkomponenter och emballage. Vår verksamhet finns i Hälsingland med runt 75 anställda och omsätter c:a 200 mkr. Moderföretaget är AB Ewald Larsson Eftr som startades 1909 och ägs av drygt 30 aktieägare. Du hittar oss på www.elegroup.se.

Till rörelsen är knutet 11.000 ha skog som direkt ägs av moderföretagets aktieägare.ELE- koncernen har en god ekonomi och det finns en långsiktig vilja att hållbart utveckla verksamheten vidare. Du välkomnas till vår genuina och välkomnande företagskultur som bygger på höga ambitioner där kunden ligger högt i fokus.