Vi söker en IKT-pedagog– vill du bli en av oss?

Vi söker en IKT-pedagog– vill du bli en av oss?

Om Röda Korsets Högskola

Vi är stolta över vårt varumärke - Att arbeta för Röda Korsets Högskola är att knyta an till ett starkt varumärke som kännetecknar en tradition av att utbilda högt ansedda och eftertraktade sjuksköterskor sedan år 1866. Vi är ca 70 medarbetare som tillsammans bidrar till att utbilda 850 studenter per år och vår sjuksköterskeutbildning är en av de mest efteraktade i landet. Tillsammans utvecklar och anpassar vi oss för att möta framtidens behov inom hälsa och vård. Global hälsaoch omvårdnad sammanfattar vår unika profil inom utbildning, forskning och samverkan där omvårdnad, medicin, folkhälsovetenskap, samhällsvetenskap samt teknisk vårdvetenskap är våra fokusområden.

Våra värdeord är respekt, samarbete och tillit och våra ledord för att uppnå önskade resultat vid högskolan är kraftsamling, kvalitet och globalitet.

Vi erbjuder en arbetsplats i nya, ljusa lokaler på campus Flemingsberg. Vår högskola och fyra andra lärosäten inom campus strävar tillsammans med studenter och kollegor mot synergieffekter inom vårt verksamhetsuppdrag. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där arbetstagaren känner sig delaktig, har en bra balans mellan arbetsliv och privatliv samt erbjuds attraktiva förmåner.

Högskoleförvaltningen
Röda Korsets Högskolas förvaltning har till uppgift att skapa goda förutsättningar för högskolans ledning samt för lärare och forskare. Det görs med administrativ personal inom områden som studieadministration, internationella kontoret, ekonomi, HR, IT, och ledningsstöd.

Om uppdraget
Detta är en ny tjänst där din pedagogiska förmåga tillsammans med din kommunikativa skicklighet blir ett viktigt tillskott i vår verksamhet.
I rollen som IKT-pedagog erbjuder vi dig en stimulerande arbetsplats där du kommer ha en drivande roll för att utveckla digitaliseringen och möta framtidens behov.

Arbetsuppgifter
Dittnya arbete innefattar:
 • att utveckla och stödja kreativa och inspirerande lärmiljöer samt varierande undervisningsformer, både fysiska och digitala.
 • att stödja och förenkla för lärare att tillämpa IKT som pedagogiskt och administrativt stöd i undervisningen för att öka kvalitéten på utbildningarna,
 • planera och genomföra utbildningar och workshops för lärare och administrativ personal med syfte att öka förståelse och användning av befintliga och nya digitala verktyg inom utbildning med ett fokus på praktisk användning och användarnytta.


 • att tillsammans med IT-avdelningen utvärdera och införa nya digitala verktyg som syftar till att öka den pedagogiska kvaliteten, samt effektiviteten för lärare och studenter.
 • Ta ett helhetsgrepp för de system och applikationer som hela Svenska Röda Korset använder inom lärande, för att optimera på helheten.
 • Att projektleda införande från start till mål, av nya digitala verktyg. Samt att ge support, stöd och hantera löpande frågor kring befintliga digitala verktyg.

Kvalifikationer
 • Vi ser att du har relevant erfarenhet inom projektledning av IT system/digitala verktyg.
  Vi tror också att du har erfarenhet inom agila arbetssätt och metoder.
 • Relevant högskoleutbildning inom teknik, pedagogik, kommunikation,
 • Bred erfarenhet från liknande IKT-uppdrag med digitala lärplattformar, gärna från högskola/universitet
 • Pedagogisk erfarenhet från att genomföra workshops/utbildning
 • Erfarenhet av att ha arbetat med lärplattformen Canvas är meriterande

Som person är du drivande, självständig och tekniskt nyfiken.

Du har en mycket hög servicekänsla samt är flexibel, resultatorienterad och lyhörd för medarbetarnas behov.

Du har goda kunskaper i engelska och svenska.

Röda Korsets Högskola kommer vid rekrytering till denna tjänst att göra en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet. Utöver dokumenterade meriter, premierar vi dig som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten i linje med högskolans ledord.

Allt arbete vid Röda Korsets Högskola vilar på värdegrunder som baseras på Röda Korsets principer. Vi är en arbetsplats som eftersträvar mångfald och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder, eller funktionsvariation.

Det pågår en dialog med Svenska Röda Korset (SRK) gällande en överenskommelse med övertagande av all IT-verksamhet. Det gör att även IKT-pedagogen kan komma att få SRK som arbetsgivare. Det innebär att IKT pedagogen ingår i SRKs IT enhet, som i dagsläget är 16 personer.

Anställningen avser en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Ansökningsbrev och CV skickas via e-post ansokan@rkh.se

Sista ansökningsdag är 5 maj. Intervjuer sker löpande.

För mer information, kontakta
Eva von Strauss
Förvaltningschef
eva.von.strauss@rkh.se

Facklig företrädare:
Mia Kraft, SULF
mia.kraft@rkh.se

Maria Johansson, Vision
maria.johansson@rkh.se
Mer info
Område Huddinge
Yrkesroll Data & IT, Utbildning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (11 dagar kvar)