Sommarjobb- transportplanerare

Sommarjobb- transportplanerare

Vår centrala transportplaneringsgrupp fungerar som spindeln i nätet för vår distribution och är kontaktpunkt för våra kunder, terminaler och chaufförer. Våra transporttjänster är rikstäckande och distributionen sker från 18 terminaler över hela Sverige - från Påarp i söder till Boden i norr. Vår största terminal finns i Loviseberg söder om Stockholm.

Den största delen av volymen vi levererar distribueras i egen regi med egna bilar, terminaler och chaufförer. Vi har också ett antal externa terminaler i områden med lite mindre volymer och större avstånd som samdistribueras med andra volymer för att uppnå kostnadseffektivitet. Den ständiga strävan efter att vara branschens bästa utkörare, med hög kvalitet och ett stort engagemang från chaufförer och övriga medarbetare, genomsyrar allt vi gör. Att vi dessutom ska bidra till ett hållbart samhälle är en självklarhet. Det gör vi bland annat genom att tanka fossilfritt bränsle i hela vår distribution som drivs i egen regi.

Transportplaneringsavdelningens huvuduppgifter är att planera dagliga distributionsrutter för hela vår interna distribution samt sköta den dagliga operativa kontakten med alla våra terminaler, interna som externa.

Vi har även ett kundserviceuppdrag där vi hanterar många mejl- och telefonkontakter dagligen.

Tjänsten innebär även
  • ansvara för att planera distributionsrutter- detta innebär nära kontakt och samarbete med våra distributionsterminaler
  • hantera ärenden, (mail, telefon & ärendehanteringssystem)
  • administrera vårt transportledningssystem Opter
  • uppföljning av våra uppsatta nyckeltal, t.ex. tidslossningar
  • hantera Claimsärenden mot våra externa transportörer
  • du kommer ha stora kontaktytor med bl.a. kundservice, sälj, chaufförer, terminalchefer, chaufförsredovisning, kund & pris samt utlastningspersonal i Grängesberg
Bakgrund & erfarenhet
  • fullständig gymnasieutbildning, efterföljande utbildning inom logistik är meriterande
  • meriterande arbetat i affärssystemet M3, RouteOptimiser, Opter
  • god kommunikationsförmåga på svenska & engelska i både tal och skrift
  • grundläggande kunskaper kring distribution och fjärrtrafik är meriterande
Som person

Arbetet växlar en hel del i tempo och kräver större insatser periodvis vilket ställer krav på en förmåga att kunna vara flexibel och ha många bollar i luften. Du har ett gott ordningssinne och god analytisk förmåga. Du är serviceinriktad och lösningsorienterad. Du är självgående och tar eget ansvar för arbetet men är samtidigt en lagspelare.

Din ansökan

För denna tjänst behöver vi inte ditt cv eller personliga brev, du ansöker istället enkelt genom att svara på några korta urvalsfrågor. Om du uppfyller kraven kommer du även att få göra två urvalstester som skickas till din mejl. Dessa måste slutföras för att du ska vara aktuell i rekryteringsprocessen. Dessa måste slutföras för att du ska vara aktuell i rekryteringsprocessen. Vänta inte med din ansökan och om du är aktuell för tester, slutför dessa så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Varför använder vi urvalstestser?

Vi på Spendrups tror att våra medarbetares olikheter bidrar till vår framgång och vill att våra medarbetare ska spegla det samhälle vi lever i. För att utvärdera våra kandidater som uppfyller grundkraven så objektivt som möjlighet använder vi Alva Labs urvalstester. På så sätt kan vi hitta kandidater med störst sannolikhet att passa och trivas i rollen.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Sista ansökningsdag: 22 april

Varaktighet/arbetstid: visstidsanställning från mitten av juni till slutet av augusti

Placeringsort: Stockholm

För mer information om tjänsten: William Agelid, chef transportplanering och administration, tel: 076-5168984, för mer information om rekryteringsprocessen: Karin Eriksson, HR-specialist rekrytering, tel: 0240-500 197.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!
Mer info
Kontaktperson Karin Eriksson
Telefon 0240-88 000
Område Huddinge
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 apr 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.