Social Media Manager till kommunikationsavdelningen

Social Media Manager till kommunikationsavdelningen

Vill du vara med och utveckla Spendrups närvaro i sociala medier?

Vi söker en Social Media Manager som gillar att jobba med både innehåll och människor. Du blir en del av redaktionen som ansvarar för strategi och innehållsproduktion i våra digitala kanaler.

Vilka är vi?
Kommunikationsavdelningens uppgift är att vårda och utveckla Spendrupsvarumärket genom egna och andras kanaler. Vi arbetar med att skapa intressant och relevant kommunikation som engagerar medarbetare och omvärld och vi jobbar nära såväl marknad och sälj som produktionen och HR. Vi har ett redaktionellt arbetssätt och målsättningen att med lekfullhet och precision skapa bästa möjliga genomslag med begränsade resurser.

Med några av Sveriges starkaste dryckesvarumärken i huset, en passion för smakupplevelser och bryggarhantverk i fjärde generationen finns många berättelser vi vill dela med oss av. Hållbarhetskommunikation hör också till kommunikationsavdelningen och är ett av våra viktigaste teman att driva och kommunicera kring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Social Media Manager är du med och utvecklar våra befintliga konton och bygger upp nya kanaler. Syftet är att engagera och nå ut med våra budskap och stories till de prioriterade målgrupperna: kunder, dryckesintresserade, hållbarhetsengagerade och givetvis även våra medarbetare.

Du ansvarar för kanaler där Spendrups har aktiva konton med företagsvarumärket som avsändare. Det gäller exempelvis Facebook, Instagram, LinkedIn och Twitter. Dessutom kommer du att vara manager för ett av våra produktvarumärkens huvudsakliga SoMe-kanal.

Du arbetar med anpassning, publicering, distribution, optimering, uppföljning och analys av innehåll, trafik och interaktion i dessa kanaler med syfte att hela tiden vässa och utveckla närvaron och genomslaget för Spendrups olika budskap.

Som en del av redaktionen är du med och lägger upp kanal- och innehållsstrategi tillsammans med redaktör och kommunikationschef. Du arbetar tajt ihop med redaktören för att planera publiceringar av innehåll i våra olika kanaler samt hantera och synka vår konversationskalender.

Du har också kontakt med innehållsansvariga på våra kommersiella avdelningar (marknad och försäljning) och med vissa externa samarbetspartner (framför allt byråer och andra tjänsteleverantörer).

I rollen förväntas du även bidra till insiktsarbetet och stötta övriga initiativ inom sociala medier på Spendrups.

Vi vill att du:
  • Har eftergymnasial utbildning inom exempelvis medier och kommunikation, digital publicering och analys, online-marknadsföring och/eller journalistik. Meriterande om du har en specialisering inom sociala medier eller digital distribution.
  • Har minst 3 års erfarenhet av produktion, optimering, publicering och analys av innehåll i sociala mediekanaler samt erfarenhet av arbete med företagskommunikation, antingen som konsult eller på företagssidan.
  • Kan arbeta obehindrat i såväl Office 365 som på de dominerande sociala medieplattformarna. Du ska också ha erfarenhet av digitala verktyg för publicering, annonsering och webbanalys, så som Google Analytics, Facebook Ads, Hootsuite, Iconosquare eller liknande, samt redigeringsverktyg för bild och film. Erfarenhet av CMS som WordPress och Episerver är också meriterande.
  • Mycket goda kunskaper i skriven och talad svenska, samt goda kunskaper i skriven och talad engelska.
Personliga egenskaper som behövs i den här rollen:
  • Du är självständig, strukturerad och initiativtagande och kan snabbt anpassa dig efter nya förutsättningar. Det krävs flexibilitet och ett anpassningsbart fokus för att snabbt kunna skifta inriktning utifrån nyhetshändelser eller mer akuta lägen.
  • Du gillar att samarbeta med andra. Vi är en liten avdelning som hjälper varandra när det behövs och som samverkar med en rad andra funktioner inom företaget - därför behöver du vara en lagspelare som inte har något emot att prata med nya människor.
  • Du är nyfiken som person och har förmåga att tänka nytt och kreativt. Vi tror nämligen att framgångsrik kommunikation både bygger på struktur och på lekfullhet, att våga tänka nytt och prova nya format och vägar. Du är utvecklingsorienterad på ett sätt som visar att du alltid vill verka för att vässa och förbättra genomslag och innehåll.
  • Du är en beslutsfattare med ett skarpt omdöme som kan fatta rationella beslut även när tonläget är högt. Du förstår logiken i sociala mediekanaler och vet när det passar med mer känslomässiga uttryck och när kommunikationen ska hållas saklig.
  • Sist men inte minst är du en säker skribent med språkligt analytisk förmåga. Du kan förstå innehåll och underlag från olika källor för att sedan anpassa kommunikationen till olika mottagare utan att brista i kvalitet.
Så här ansöker du:

Vi ser fram emot att läsa ditt CV tillsammans med ett personligt brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand, men ger inga besked eller bjuder in på intervju förrän efter ansökningstidens slut.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande på att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 26 april

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: Tillsvidare/heltid

Placeringsort: Vårby, Stockholm

För mer information om tjänsten: Victoria Blomquist HR-specialist, rekrytering, tel: 08 128 91 702

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!
Mer info
Område Huddinge
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.