Key Account Manager- Affärsområde Restaurang

Key Account Manager- Affärsområde Restaurang

Vi söker en Key Account Manager för affärsområde Restaurang, med placeringsort i Stockholm. Antar du utmaningen blir du en del av teamet som ansvarar för att utveckla vår gemensamma affär med restaurang- och hotellkedjor. Du kommer att göra affärer med några av Sveriges största kedjor på restaurangmarknaden, vara rådgivande i frågor som bland annat rör produkt- och konceptutveckling, aktiviteter och affärsutveckling. Som team kännetecknas vi av att vara affärsmässiga, prestigelösa och vi gillar att ha roligt på jobbet!

Arbetsbeskrivning

Vi förväntar oss att du arbetar självständigt med att utveckla relationer och affärer samt att du är drivande i kedjeförhandlingar för att vinna nytt förtroende från befintliga kunder men också för att attrahera prospekts. En viktig framgångsfaktor är nära samverkan med säljregionerna, som ansvarar för relationerna med kedjornas restauranger, och där du skapar affärsframgångar tillsammans med dem. I den årliga planeringsprocessen tar du fram långsiktiga kundstrategier och årsplaner som underlag för marknadsbearbetningen samt aktivitetsprogrammet för kedjekunderna inom ansvarsområdet. I samarbete med kedjekunderna utvecklar du årsplaner med aktiviteter som du är med och driver t.ex. kampanjer, event, utbildningar och studieresor etc.

I tjänsten ingår budget- och resultatansvar för försäljningsvolym, nettointäkt, bruttobidrag och bidrag efter säljkostnader. Du rapporterar till senior affärsområdeschef och utgår från huvudkontoret i Vårby, Stockholm. Resdagar uppgår till ca 20 dagar om året.

Dina viktigaste ansvarsområden:
 • utveckla relationer med kunder på restaurangmarknaden eller företräda Spendrups på restaurangmarknaden
 • resultat- och kundansvar
 • prospektera, avtala och följa upp ingångna avtal
 • utveckla den gemensamma affären till gagn för båda parter
 • goda relationer och samarbete med säljregionerna
 • bidra till ditt, dina kollegors och resultatet för affärsområde restaurang.
Kvalifikationer och personliga egenskaper
 • en relevant eftergymnasial utbildning
 • minst fyra års dokumenterat framgångsrik erfarenhet från komplex försäljning som key account manager, gärna inom FMCG-segmentet.
 • hög kompetens när det gäller användningen av olika digitala tjänster, CRM och affärssystem
 • talar och skriver svenska samt engelska obehindrat
 • du har B-körkort.
För att lyckas i rollen som Key Account Managersom på Spendrups behöver du ha ett kreativt och resultatorienterat mindset. Du är en initiativtagande person, inte minst i nya relationer och har lätt för att skapa samt underhålla långsiktiga relationer. Affärsmässighet och gott omdöme är en självklarhet för dig och du har många goda exempel av det att dela med dig av. Du är genuint engagerad i att bidra till att dina kunders affärer utvecklas väl. I tjänsten är det viktigt att du är självgående men gillar också att tillhöra ett team där samverkan och prestigelöshet är framgångsfaktorer.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt och kopplar det till tjänsten. Vi kommer att gå igenom ansökningarna och boka in på intervjuer löpande.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kan omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 6 februari

Tillträdesdag: Enl. överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: Tillsvidare/Heltid

För mer information om tjänsten: Victoria Blomquist HR-specialist, rekrytering, tel: 08 128 91 702

Placeringsort: Vårby, Stockholm

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in

Nyckelord: Säljare, Spendrups, DVH, FMCG, Dagligvaruhandel, Bar, Nattklubb.
Mer info
Område Huddinge
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 mars 2020 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.