E-commerce Coordinator

E-commerce Coordinator

Vi växer på Spendrups och söker nu dig som vill ta sig an det operativa ansvaret för vår B2B e-handel och digitala kundserviceplattform, där det just nu är mycket spännande saker på gång.

Din placering kommer vara på huvudkontoret i Stockholm och tjänsten ingår i en grupp på fem personer som arbetar med digital affärsutveckling för restaurangmarknaden. Teamet är organiserat i en kommersiell organisation som har resultatansvar för restaurangmarknaden och Systembolaget. Tillsammans är vi ett drygt hundratal medarbetare som arbetar med att ge god kundservice och utveckla framgångsrika affärer med restaurangkunder och Systembolaget. Som team kännetecknas vi av att vi är ambitiösa, affärsmässiga, prestigelösa och gillar att ha roligt på jobbet.

Dina viktigaste ansvarsområden:
 • Bli en av Spendrups e-handelsexperter - du ansvarar för att operativt administrera e-handelsplattformen
 • fånga upp och driva utvecklingsbehov av e-handeln/kundserviceplattformen, testa samt medverka till att det förverkligas
 • öka användarvänligheten och upplevelsen av e-handeln/kundserviceplattformen.
 • följa upp nyckeltal och agera utifrån dessa för att nå uppsatta mål
 • utbilda Spendrups personal och kunder att använda e-handeln på optimalt sätt
 • vara med och utveckla vårt arbete med mer riktade kunderbjudanden i e-handeln, med stöd av försäljningsanalys, Google Analytics samt på uppdrag av kollegorna på Kund- och Marknadsanalys
 • kunna skapa och publicera relevant innehåll i syfte att utveckla den dagliga kundupplevelsen i e-handeln/kundserviceplattformen.
Kravprofil:
 • Minst en tvåårig relevant eftergymnasial utbildning
 • erfarenhet av e-handelsplattformar, meriterande är Sitecore och/eller Storm
 • drivande och van projektledare med erfarenhet av att arbeta med olika typer av digitala leverantörer och kommunikationsbyråer
 • god förståelse för och erfarenhet av hur man analyserar digitalt kundbeteende med hjälp av insamlad data
 • bekväm med att uttrycka dig med ord och bild i digitala medier
 • god kompetens i Google Analytics, Excel samt av att hantera, redigera och publicera i CMS-verktyg
 • erfarenhet av PIM-system, meriterande är inRiver
 • meriterande är erfarenhet från något CRM-system, önskvärt Salesforce.
Personliga egenskaper
Du är självgående, tar initiativ, är lyhörd och arbetar med resultatet i fokus. Du sätter ribban högt, är en kvalitetsmedveten problemlösare och har lätt för att sätta dig in i kundens situation. Du drivs av att leverera kundvärde och samverkar effektivt med andra för att nå dina mål. Du har ett öga för detaljer och brinner för analysarbete.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt och kopplar det till tjänsten. Vi kommer att gå igenom ansökningarna och boka in på intervjuer efter att ansökningstiden har gått ut.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kan omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 21 februari

Tillträdesdag: Enl. överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: Tillsvidare/Heltid

För mer information om tjänsten: Victoria Blomquist HR-specialist, rekrytering, tel: 08 128 91 702

Placeringsort: Vårby, Stockholm

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in
Mer info
Område Huddinge
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 feb 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.