Chef för transportplanering & chaufförsredovisning

Chef för transportplanering & chaufförsredovisning

Spendrups transportavdelning är en del i Varuförsörjningen tillsammans med Produktion och Logistik. Avdelningen ansvarar för alla utgående transporter, fjärrtransporter, distribution, direktleveranser och tankleveranser av drycker till kunder runt om i landet. Vi gör cirka 240 000 leveranser per år - i rätt tid, på rätt plats, till rätt pris och med ett personligt bemötande. Avdelningen har drygt 120 medarbetare, de flesta av dem chaufförer. Vår centrala transportplaneringsgrupp fungerar som spindeln i nätet och är kontaktpunkt för våra kunder, terminaler och chaufförer. Våra transporttjänster är rikstäckande och distributionen sker från 17 terminaler över hela Sverige - från Malmö i söder till Boden i norr. Vår största terminal finns i Vårby söder om Stockholm.

Den största delen av volymen distribueras i egen regi med egna bilar och chaufförer. Vi anlitar också externa åkare i vissa områden för att möjliggöra god service och kostnadseffektivitet även där. Den ständiga strävan efter att vara branschens bästa utkörare, med hög kvalitet och ett stort engagemang från chaufförer och övriga medarbetare, genomsyrar allt vi gör.

Att vi dessutom ska bidra till ett hållbart samhälle är en självklarhet. Det gör vi bland annat genom att tanka helt fossilfritt bränsle i stora delar av distributionen.

Vi söker en ny chef för transportplanering och chaufförredovisning. Vi erbjuder ett utåtriktat och omväxlande arbete med stort ansvar för såväl kundnöjdhet som effektivitet inom Spendrups distributionsverksamhet.

I uppdraget ingår två funktioner; Transportplanering och Chaufförsredovisning. Transportplaneringen arbetar bl.a. med ruttplanering av distributionsbilar, bokning av fjärrtransporter och operativ trafikledning samt kundkontakter rörande transportfrågor. Chaufförredovisningen säkerställer bl.a. att faktureringsunderlagen till kund är korrekt, att kunderna faktureras inom utsatt tid och bevakar att inventeringsprocessen följs hos terminalerna. Du leder och utvecklar den löpande verksamheten och ansvarar för att såväl budget- som service- och kvalitetsmål nås. Till din hjälp har du knappt 10 erfarna medarbetare.

Arbetsuppgifterna är många och varierande, bl.a:
 • Personalplanering och personalledning inklusive arbetsmiljöansvar
 • Omfattande kontakter med kunder och säljfunktioner inom Spendrups
 • Ett väldigt nära samarbete med terminalchefer och chaufförer inom Transportfunktionen samt med våra externa terminaler
 • Budgetering och kostnadsuppföljning
 • Kontinuerlig utveckling av arbetssätt och rutiner
 • Uppföljning och analys av nyckeltal, formulering av åtgärder för att nå målsättningar samt praktiskt genomförande av såväl utredningar som korrigerande åtgärder
Befattningen är placerad i Vårby men tjänsteresor förekommer i viss omfattning, framför allt till Grängesberg där en av medarbetarna i teamet är placerad. Befattningen rapporterar till transportchefen.

Bakgrund & erfarenhet:
 • Gymnasial utbildning, någon form av eftergymnasial logistik- eller transportutbildning är meriterande
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, företrädesvis inom transportbranschen
 • Kunskap om transportbranschen, bl.a. om branschens grundläggande regelverk
 • Erfarenhet av personalledning
 • Gedigen kunskap både som datoranvändare och systemkravställare, vi arbetar bl.a. i ruttplaneringssystemet RouteLogiX, transportledningssystemet K2, officeprogrammen samt Movex
 • För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet av att arbeta med både löpande driftsverksamhet och utvecklingsfrågor, företrädesvis från en transportverksamhet där kravet på flexibilitet och anpassningsförmåga är stor.
Som person har du en hög förmåga att planera, prioritera samt organisera upp arbetet på ett, för verksamheten, effektivt sätt i en bransch med kraftiga säsongs- och veckovolymsvariationer. Vi ställer höga krav på kommunikationsförmåga då arbetet innebär mycket kontakter. Vidare är du strukturerad och ordningsam, engagerad och lösningsorienterad med ett intresse för människor. Du är en "doer" som är van att arbeta självständigt och ta egna beslut. Du måste även gilla att ha många bollar i luften och samtidigt kunna hålla fokus på medarbetarna och servicen ut till kund.

Din ansökan:

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna och ger besked först efter sista ansökningsdag har passerat.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.
Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: Fredag 28:e september. Urval och intervjuer kommer att göras löpande så vi vill ha din ansökan snarast.

Tillträdesdag: Omgående eller enligt överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: Heltid/tillsvidare

Placeringsort: Vårby, Stockholm

För mer information om tjänsten: Jens Boström, Transportchef Spendrups Bryggeri (0703-013768).

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!
Mer info
Område Huddinge
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.