Brand Communications Manager- Spring Wine & Spirits

Brand Communications Manager- Spring Wine & Spirits

Rätt person för tjänsten är en analytisk, rutinerad och strukturerad marknadsförare med tydliga projektledaregenskaper som är van att bemöta deadlines samt har förmågan att parallellt driva stora och små projekt. Du är en utpräglad kommunikatör som ansvarar för att ta fram Brand plan och driva marknadsaktivering från ax till limpa! Tjänsten kräver att du är van att kunna ta egna initiativ, ligga steget före men kan kompromissa och har ett kundorienterat fokus med stor social kompetens. Att din marknadsföringsbakgrund har stora inslag av digitalt arbete, ser vi som en självklarhet.

I tjänsten rapporterar du till försäljnings- och marknadschef och arbetar nära vår digitala chef.

Ansvarsområden:
 • Optimera marknadsföringsbudget för att maximera försäljning mot konsument
 • Utifrån givna budgetramar driva marknadsprojekt, aktivering och kommunikation kring våra vin- och sprit-produkter
 • Utarbeta och genomföra varumärkesplaner samt året ansvara för all varumärkeskommunikation och aktivering inom produktportföljen mot konsument
 • Vara kravställare mot media-, pr - och reklambyråer
 • Projektleda och genomföra event i syfte att driva försäljning mot konsument
 • Utvärdering och analys av effekt på kort och lång sikt utifrån varumärkesmål och försäljningsstatistik
Bakgrunds & erfarenhet:
 • Ca 3-5 års erfarenhet, efter avslutad utbildning, med marknadsföring av varumärken där tidigare erfarenheter inom FMCG är en förutsättning
 • Relevant eftergymnasial utbildning
 • Dokumenterad erfarenhet från projektledning av marknadsprojekt och event
 • Vana att upphandla byråtjänster och övrigt material från leverantörer och samarbetspartners
 • Goda kunskaper i svenska språket samt behärskar engelska obehindrat i både tal och skrift då du kommer ha flera internationella kontaktpersoner
 • Behärskar Officepaketet, särskilt Excel och Powerpoint, samt enklare bildredigering
 • Tydlig analytisk förmåga
 • Körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten
Som person:

Som person väntas du vara självgående, kunna ta egna initiativ samt att du är duktig på att interagera och förhandla med människor från hela världen. Du arbetar strukturerat med förmågan att organisera. Därtill är du ansvarsfull, stresstålig och kunna hantera deadlines, drivs av att se resultat. Du är affärsorienterad med ett stort intresse av att hantera stora datamängder, dra slutsatser och utveckla vår position på marknaden. Du är en inspiratör som är nyfiken, kreativ och med blick för estetik. Vi tror att du har ett stort intresse av mat och dryck

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand, men kommer inte ge besked eller bjuda in på intervju förrän efter att ansökningstiden är slut.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 4 april 2019

Placeringsort: Vårby, Stockholm

För mer information om tjänsten: Victoria Blomquist, Rekryterare - Victoria.Blomquist@Spendrups.se

Spring Wine & Spirits (tidigare Spendrups Vin AB) har importerat vin sedan 1995, då importmonopolet släpptes. Vi har sedan starten vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är en av de större leverantörerna till Systembolaget. Vi importerar vin och sprit från i stort sett hela världen och representerar ett åttiotal producenter, alltifrån stora, världsomspännande vinkoncerner till det lilla familjeföretaget. Sedan några år tillbaka säljer vi också sprit, allt från kvalitetsrom till barsprit. Dessutom utvecklar vi ett sortiment av egenägda varumärken. Spring Wine & Spirits har idag ett 30-tal medarbetare och omsätter ca 500 MSEK.

Välkommen in!

Nyckelord: Kommunikatör, Varumärken, Spendrups, Spring Wine & Spirits, Analytiker
Mer info
Område Huddinge
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 apr (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.