Junior Redovisningsekonom till GL Expressbygg i Sätra

Junior Redovisningsekonom till GL Expressbygg i Sätra

GL Expressbygg är ett familjeföretag inom bygg som funnits sedan 2005. Från början var vi bara 2. Nu är vi över 100 medarbetare och företaget bygger alltifrån villor, parhus, radhus till daghem, skolor och höghus - från Umeå i norr till Malmö i söder. Företaget har vuxit sedan starten och det ska vi fortsätta göra. Välkommen till oss!

GL Expressbygg söker en Junior Redovisningsekonom. Som Redovisningsekonom hanterar du kund- och leverantörsreskontra, löpande bokföring och delaktighet i bokslutsarbete. Du är en del av en ekonomiavdelning på 3 personer och du hanterar även anläggningsregister, projektsammanställningar och kontakt med revisor. Kontoret är beläget i nyrenoverade kontorslokaler i Sätra där det dagligen arbetar cirka 10 medarbetare. Du välkomnas till en positiv och avslappnad arbetsplats på ett entreprenöriellt företag med högt i tak, ambition och omtanke.

Detta är en direktrekrytering med anställning hos GL Expressbygg i Sofieberg AB. Start för tjänsten är så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Tjänstebeskrivning

I rollen som Junior Redovisningsekonom kommer du ha en bred roll på ett mindre företag. Du kommer huvudsakligen arbeta med arbetsuppgifter såsom leverantörsreskontra (skanning, kontering, attest och betalning), kundreskontra (fakturering, inbetalningar och påminnelser) och projektsammanställningar samt personalliggare. Du samarbetar med ekonomichef och hanterar även anläggningsregister, avstämningsarbete och delaktighet i årsbokslut. Ekonomiavdelningen arbetar med redovisningen för flera bolag och du förväntas bidra i förbättringsarbete avseende processer, rutiner och arbetssätt. Du har extern kontakt med kunder, leverantörer och revisor samt interna kontakter med projektledare, arbetsledare och byggare runt om i Sverige.

I rollen som Junior Redovisningsekonom kommer du exempelvis att arbeta med:
  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Projektsammanställningar
  • Avstämningsarbete
  • Delaktighet i årsbokslutsarbete
  • Förbättringsarbete
Det här är tjänsten för dig som har arbetat inom ekonomi och vill ta nästa steg i ett snabbväxande företag. Du bidrar med dina kunskaper och erfarenheter samtidigt som du utvecklas tillsammans med kollegorna på GL Expressbygg!

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som antingen har studerat ekonomi vid universitet/högskola/yrkeshögskola och arbetat minst 6 månader inom bokföring/redovisning eller dig som har arbetat minst 2 år inom bokföring/redovisning. Du har en god ekonomisk förståelse. Vi ser gärna att du har använt Visma sedan tidigare, men det är inget krav. Du är systemvan och lättlärd i system. Du har god datavana och goda kunskaper i Officepaketet. Du formulerar dig väl i såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Som person är du driven, handlingskraftig och brinner för ditt yrkesområde. Du tar ansvar, är noggrann och följsam i ditt arbete samtidigt som du är positiv, prestigelös och hjälpsam.

Viktig information

Ovanstående är en direktrekrytering med tillsvidareanställning hos GL Expressbygg i Sofieberg AB. GL Expressbygg tillämpar 6 månaders provanställning. Start för tjänsten är så snart som möjlighet med hänsyn till eventuell uppsägningstid. I den här rekryteringsprocessen samarbetar GL Expressbygg med SJR. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Simon Jordal/Recruitment Consultant.
Mer info
Område Huddinge
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 feb (33 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.