Controller till föräldravikariat med start i augusti

Controller till föräldravikariat med start i augusti

Bactiguard är ett svenskt medicinteknikbolag vars uppdrag är att rädda liv. Det gör vi genom att utveckla och tillhandahålla infektionsförebyggande lösningar som minskar risken för vårdrelaterade infektioner och reducerar användningen av antibiotika.

Bactiguard är inne i en stark expansionsfas och har runt 60 anställda runt om i världen. Huvudkontoret och en av två produktionsanläggningar ligger i Stockholm, den andra i Malaysia. Bactiguard är noterat på Nasdaq Stockholm.

Nu söker vi en Controller med redovisningsbakgrund till ett långt uppdrag i söderort. Uppdraget är ett föräldravikariat på ett år med start i augusti. Kunden verkar inom medicinteknik och är ett bolag i stark expansionsfas. Bolaget är globalt och har verksamhet runt om i världen. Kunden sitter i nya fina lokaler i Tullinge.

Det här är uppdraget för dig som ser förändring som en spännande utmaning och triggas av eget ansvar och av att ta egna initiativ.

Rollen som Controller är bred och du kommer att arbeta med avstämningar, bokslut, produktkalkyler, intern- och externrapportering. Du kommer att ingå i en välfungerande och prestigelös ekonomiavdelning bestående av sex personer och du rapporterar till Ekonomichefen. Tillsammans kommer ni att utveckla och förbättra företagets rapportering, analys och processer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Månadsvisa bokslutsavstämningar för vissa delar av de svenska bolagens balans- och resultaträkningskonton
  • Ansvara för dotterbolagens inrapportering samt avstämning av koncernmellanhavanden
  • Bistå ekonomichefen med analyser och rapportering i form av delårsrapporter, budget, inkomstdeklarationer och årsredovisning
  • Stötta säljorganisationen med säljstatistik och prognoser
  • Produktuppföljning och priskalkyler
  • Projektuppföljning
  • Backup redovisning
  • Delta i utvecklingsarbete och övriga projekt på ekonomiavdelningen
Vem är du?
För att passa i rollen är du utbildad civilekonom eller motsvarande samt har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Det är meriterande om du har arbetat inom revisionsbranschen men det är inget krav. Skulle du dessutom ha erfarenhet från producerande verksamhet är det en fördel.

Du är en van systemanvändare och har god förståelse för IT samt har mycket goda kunskaper i Excel. Kunden arbetar i Jeeves och Aaro varför det är en fördel att du har erfarenhet av dessa system. Vi förutsätter att du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du analytisk, noggrann och driven samt har en positiv inställning. Då du ingår i ett team är det också viktigt att du har en bra samarbetsförmåga och gillar att hjälpa till där det behövs.

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.

Business Controller Redovisningsansvarig Financial Controller Controller Revision
Mer info
Område Huddinge
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Sista ansökningsdag 7 juli (13 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.