Systemsäljare till IT Solutions, Stockholm

Systemsäljare till IT Solutions, Stockholm

Rittal har under mer än 50 år utvecklat och utvecklar eltekniklösningar inom rack, kraftdistribution, klimatisering, IT-infrastruktur, programvara och service. Rittal är känt för sitt breda sortiment inom IT-infrastruktur och är de ett av få företag som kan leverera hela produktsortimentet till ett komplett datacenter. Rittal, med HK i Ängelholm, är en del av tyska Friedhelm Loh Group med 11.500 anställda världen över med en omsättning på 2,5 miljarder USD.

Området inom IT Solutions befinner sig i stark tillväxt och till Stockholm söker vi nu nästa stjärna till en nyckelroll för vår framtida framgång!

Rittal har filialkontor i Göteborg och Stockholm och dessa kontor är främst försäljningskontor. Stockholmskontoret har dessutom en fullt utrustad produktutställning.

Har du några års erfarenhet värdeskapande försäljning och en god förmåga att skapa relationer och bevara dem? Har du ett driv och en framåtanda som präglar din personlighet samt ett utpräglat intresse för teknik?

Läs då vidare - Rittal söker en proaktiv systemsäljare till Stockholm!

Arbetsbeskrivning

I din vardag agerar du som teknisk sparringpartner och länk mellan kunder och Rittal. Du etablerar och upprätthåller goda kundrelationer och ansvarar för att uppnå försäljningsbudgeten. Utöver kundmöten deltar du i andra försäljningsfrämjande kampanjer inklusive medvärkande på events och mässor. Du har budget- och resultatansvar och förväntas ha koll på och uppskatta att kartlägga din omvärld för att kunna erbjuda kunden den bästa lösningen. Resor ingår i tjänsten och några övernattningar per år.

Vi har höga ambitioner inom Rittal att ha ett tätt samarbete internt och uppföljningar via CRM-system blir en naturlig del av vardagen.

Vem är du?
Som person andas du försäljning! Du är kommunikativ, social och framåt på ett affärsmässigt sätt och drivs av både affär och relationsbyggandet.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har några års erfarenhet av framgångsrik komplex och/eller lösningsförsäljning mot B2B. Erfarenhet från branschen är inte ett måste utan viktigare med intresse för teknik och viljan att utvecklas tillsammans med starkt affärsfokus och energi!Du har haft budgetansvar och på ett framgångsrikt sätt drivit hela säljprocesser.Du är en van förhandlare och har en konsultativ approach med förmåga att kunna prioritera. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.Du är noggrann som person och gillar att på ett strukturerat sätt arbeta i CRM-system.

Ditt ansvarsområde utgörs av Mälardalen, Storstockholm samt Gotland. Riktade insatser kan också bli aktuellt mot utvalda delar i Norrland. Vi tror att du har en vana av liknande arbete och förståelse för vad det innebär att planera och driva sin egen vardag.

Vad vi kan erbjuda:

Du blir en del i vårt skandinaviska säljteam på sex personer som präglas av en tydlig lagkänsla.Bolaget upplevs som en platt organisation där beslutsfattande fördelas ut i leden. Vi är övertygade om att genom leva våra värderingar, respekt, lojalitet och integritet, sätter vi alltid kunden först. Vidare skapar vi vägen framåt genom mod, nyfikenhet och nytänkande. Att skapa och behålla kundrelationerna långsiktigt, trygga leveranserna samt tät uppföljning, är vidare våra nycklar till framgång.Rittal har en stark säljkultur med affärsdriv som matchar ditt eget DNA.Vår nya systemsäljare kommer även få en fadder som stöd och bollplank på din nya framgångsresa.Rittal erbjuder marknadsmässiga villkor och tjänstebil ingår för denna roll.

Hur söker du tjänsten?

I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark. Ansökan sker genom att du registrerar dig via formuläret längre ner på sidan. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Excecutive Search konsult Tobias Falck på tobias.falck@badenochandclark.se eller 070-720 9035.

Vi ser fram emot din ansökan och tillämpar i denna process löpande urval.
Mer info
Område Huddinge
Yrkesroll Data & IT, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 7 feb (15 dagar kvar)