IT ansvarig

IT ansvarig

Arbetsuppgifter

IT-avdelningen består idag av tre personer, IT-ansvarig, systemadministratör och en It-tekniker, där alla har olika ansvarsområden men arbetar mycket tillsammans. Vi står inför en spännande utveckling av IT och digitaliseringens möjligheter till nya arbetssätt. Det gör att den kommande IT-ansvariges innovativa drivkraft kommer till en början ha till uppgift att se över hur vi ska möta behovet av digitalisering och utveckla IT stödet inom olika verksamheter, vilka resurser som krävs och ta fram ett förslag på hur vi ska bygga Röda Korsets Högskolas framtida IT-stöd.

Arbetsuppgifter som beskriver rollen som IT-ansvarig är:att ta fram strategier, policys och teknisk arkitektur gällande ITatt ansvara för systemutveckling, drift och behörighetssystem för högskolegemensamma IT-tjänsteratt planera och samordna verksamheten inom IT-enhetenatt ansvara för hemsidanatt handha upphandlingar och inköp inom IT-enheten
att leda och driva projekt inom IT-enheten
att hantera och bevaka avtal som rör IT-enheten
att följa upp och utvärdera verksamheten mot uppsatta mål
att handha användarnära support (tredje linjen)
att handha applikationssupport (tredje linjen)

Kvalifikationer

I denna roll krävs att du är innovativ, lösningsfokuserad och har med dig erfarenhet av utveckling gällande digitalisering. Du behöver ha förmågan att se utvecklingsområden och omsätta dessa i praktiska processer och/eller aktiviteter utifrån satta mål.

Föratt lyckas i rollen har du dokumenterad erfarenhet av att driva och leda it-projekt (från kravanalys till projektledning), och genom ett pedagogiskt förhållningssätt involvera medarbetare.

Du har arbetat med IT-arkitektur och strategi likväl som operativt tekniskt arbete i moderna IT-miljöer samt utveckling av it-integrationer.

Ett krav är att du har erfarenhet av Microsofts molntjänster (Azure och Office365) samt teknisk kompetens inom identitetshantering (Microsoft ADFS), SQL, Windows Server, Jira.

Vi söker främst den som har erfarenhet från högskola/universitet och därigenom fått teknisk kunskap och erfarenhet av studieadministrativa system såsom Ladok och Canvas. För arbetet krävs att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Personliga egenskaper
som vi som värderar är att du är
analytisk, flexibel och tänker strategiskt och långsiktigt. Du är intresserad av att leda och motivera arbetsgrupper för att tillsammans nå målen. Du kommer med denna anställning vara en del av världens största humanitära organisation där våra värdeord är respekt, samverkan, tillit och där vi tycker det är viktigt att bidra till ett gott arbetsklimat.

Då Röda Korsets Högskolan är en liten organisation är det viktigt att du som person är prestigelös och har god samarbetsförmåga, liksom förmåga att arbeta självständigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

Har du arbetat med upphandling av IT-tjänster och produkter och erfarenhet av LOU är meriterande. Meriterande är även om du har erfarenhet av att koordinera arbetet i en mindre arbetsgrupp.
Mer info
Kontaktperson Sophia Bergqvist
Email Mejla Sophia Bergqvist
Område Huddinge
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.rkh.se
Sista ansökningsdag 8 okt (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi söker en IT-ansvarig– vill du bli en av oss?

Nu söker vi en innovativ medarbetare till Högskoleförvaltningen som vill bidra till utvecklingen av högskolan tillsammans med oss.Vi är stolta över vårt varumärke
Att arbeta för Röda Korsets Högskola är att knyta an till ett starktvarumärke som kännetecknar en tradition sedan 1866, av att utbilda högt ansedda och eftertraktade sjuksköterskor.

Global hälsaoch omvårdnad sammanfattar vår unikitet inom utbildning, forskning och samverkan där omvårdnad, medicin och samhällsvetenskap, folkhälsovetenskap samt hälsa och teknik är våra fokusområden. Vi anpassar oss och utvecklas ständigt för att möta framtidens behov inom hälsa och vård. Vår sjuksköterskeutbildning är en av de mest efteraktade i landet.

Vi är ca 70 medarbetare som tillsammans bidrar till att utbilda 900 studenter per år.

Våra värdeord är respekt, samarbete och tillit och våra ledord för att uppnå önskade resultat vid högskolan är kraftsamling, kvalitet och globalitet.

Högskoleförvaltningen

Röda Korsets Högskolas Högskoleförvaltning består av ca 20 medarbetare, tillhandahåller expert- och gemensamt administrativt stöd för vårt huvuduppdrag att utbilda, forska, samverka och främja internationalisering. Högskoleförvaltningen bidrar med expertis och stödjer personal och studenter, utvecklar och ansvarar för rutiner och processer samt ombesörjer personal- och studenthälsa samt kvalitetssäkringssystem. Den interna verksamheten bedrivs i nära samarbete med högskolans institution och ledning. Högskoleförvaltningens uppdrag inkluderar även administration gentemot externa uppdragsgivare och partners nationellt och internationellt.

Vi erbjuder en arbetsplats i nya, ljusa lokaler på campus Flemingsberg. Vår högskola och fem andra lärosäten inom campus, strävar tillsammans med studenter och kollegor mot synergieffekter inom vårt verksamhetsuppdrag. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare genom en bra "work-life balance", där arbetstagaren kan känna delaktighet och erbjudas attraktiva förmåner.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.rkh.se