Projektcontroller, Kungens Kurva

Projektcontroller, Kungens Kurva

Projektcontroller inom FTN till OneCo Networks AB avdelning Defence, Kungens Kurva

Vi söker nu en projektcontroller till OneCo Networks, avdelning Defence för att arbeta inom bland annat FTN (Försvarets TeleNät) & MTN (Marinens telenät)

Är det här du?

Älskar du siffror? Gillar du stora informationsflöden? Är du en fena på excel? Är du en duktig administratör? Älskar du att bevaka ett gott kassaflöde och EBITDA där du med våra affärssystem kan se de mönster och signaler som finns och då känna att här måste jag göra en insats för att bringa tydlighet i ekonomin? Är du skicklig på att omsätta information du ser, hör och läser till siffror i projektekonomins underbara värld?

Du har förmågan att prioritera och arbeta med parallella uppdrag samt har god analysförmåga. Du måste vara stresstålig, flexibel, självständig och van att arbeta mot deadlines. För att vara rätt person för denna tjänst är det viktigt att du är mycket serviceinriktad och har en positiv attityd samtidigt som du har pondus och en hög egen drivkraft. Vidare är det viktigt att du har integritet och känsla för sekretess. Som person är du glad, lättsam och trivs att samarbeta med andra. I din värld finns få problem utan endast oändliga möjligheter.

Vi lever i en föränderlig värld och arbetar med Försvarets materielverk och Försvarsmakten som ska rampa upp sina verksamheter markant. Teamet du skulle tillhöra har nu växt ur sin "kostym" och är i en tillväxtfas och vi behöver din hjälp.

Har du den bakgrund som krävs?

Du har erfarenhet eller åtminstone en nyfikenhet av tekniskt komplexa installationsprojekt och förståelse för hur ett transmissionsnät fungerar, där det förekommer mycket ekonomiska detaljer. Detta innebär inte att du behöver vara civilingenjör eller civilekonom men det är bra om du har några års erfarenhet och du måste bevisa för oss att du är entreprenören med siffersinne som är duktig på projektekonomi i transmission och telekomsvängen. Samtidigt behövs tålamod, noggrannhet, nyfikenhet och social kompetens för att fånga in all information runt omkring dig som får dina siffror och förklarande text kunden nöjd.

Du har erfarenhet av affärssystem och rapporteringsverktyg. Du har goda kunskaper i Excel som kommer vara ditt främsta verktyg. Som projektcontroller har du viktig roll inom avdelningen och du bedriver nära samarbete med dina kollegor men framförallt nära samarbete tillsammans med projektchefen som är ansvarig för ekonomin inom verksamheten tillsammans med avdelningens områdeschef. Till en början kommer projektchefen att vara din mentor.

Dina arbetsuppgifter utgörs bland annat av följande:
  • Framtagning av förkalkyl/offert/fakturaunderlag till kund.
  • Strukturera, analysera, sammanställa och rapportera finansiell informations som berör projektet, prognos, budget, utfall etc.
  • Hantering av fakturor
  • Projektbudget mm i PWB (ProjectWorkBench, affärssystem)
  • Framtagande och utveckling av rapporter för enhetens behov.
  • Framtagning av efterkalkyler (kundkrav).
  • Framtagning av underlag för nya ramavtal (offert).
  • Utbilda dina kollegor i projektekonomi för att skapa förståelse kring hur det praktiska i ett projekt blir ett ekonomiskt utfall i slutändan.
Detta kan OneCo erbjuda dig:

På OneCo får du vara en del av en avdelning som förespråkar "teamkänsla" som är engagerat, har högt säkerhetstänk och tydliga mål med ambitionen att alltid skapa mervärde för våra kunder. Vi erbjuder en arbetsplats som sätter medarbetaren i centrum med varierande och utmanande arbetsuppgifter och ger därmed möjligheten till utveckling av dig själv och din roll.

Som anställd hos oss kommer du till ett gott gäng med god sammanhållning och lång erfarenhet inom FTN. Avdelningens kontor är placerat i Kungens Kurva (Södra Stockholm).

Vi har kollektivavtal Telekomavtalet för våra anställda på affärsområdet Telekom/Defence. Goda förmåner såsom friskvårdsbidrag, ersättning för sjukvårdande behandlingar, läkarvård och receptbelagd medicin. Vi sponsrar även dina motionslopp. Som anställd på OneCo får du 25 semesterdagar /år.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Denna rekrytering sköts internt och vi avböjer alla förfrågningar från rekryterings- eller bemanningsföretag. Var vänlig respektera detta.

Arbetssökande är däremot välkomna att maila frågor om tjänsten till områdeschef David Hellström e post: david.hellstrom@oneco.se

Vi lägger stor vikt vid ansökan och vid en eventuell intervju att du kan visa och beskriva vad du har gjort i tidigare tjänster eller liknande som bevisar att siffror, ekonomi, teknik och excel är din grej!

Intervjuer genomförs löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetstid/Varaktighet: Tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Arbetstid: Dagtid, relativt flexibla arbetstider

Placeringsort: Önskvärt med Kungens Kurva men är förhandlingsbart. Det finns stora möjligheter till hemarbete men vi ser dig gärna cirka 3 dagar/vecka på kontoret. Annars kommer du få svårt att göra ditt arbete på ett bra sätt.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Månadslön, övriga ersättningar enligt kollektivavtal. Förmåner.

Körkort: B Körkort krävs

Medborgarskap: svensk medborgare då tjänsten kräver godkänd registerkontroll hos säkerhetspolisen.

Sökord: FTN, Försvarets telenät, FMTIS, Försvarsmakten, Försvarets MaterielVerk, FMV, entreprenör, kalkylator, excel, civilekonom, civilingenjör, projekt, analys, prognos, budget, ad hoc, uppföljning, rapporter, projektcontroller, controller, ekonomiassistent
Mer info
Område Huddinge
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av OneCo Networks AB
Hemsida http://www.oneco.se
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (9 dagar kvar)