Chef på Restaurang Björnberget

Chef på Restaurang Björnberget

På Skånes Djurpark arbetar vi dagligen för att leverera en unik vildmarksupplevelse och överträffa våra gästers förväntningar - och det gäller inte minst inom matavdelningen. Nu söker vi vår nästa stjärna som kan lyfta matupplevelsen till nästa nivå som chef på Restaurang Björnberget! Är det dig vi letar efter?

Välkommen till vildmarken. Skånes Djurpark öppnade upp sina portar 1952 och är sedan 2014 en del av koncernen Lund Gruppen. Djurparken är hem till sex kiosker, två restauranger, två B2B-områden och en tältby där vi levererar en unik matupplevelse. På Skånes Djurpark tycker vi att matupplevelsen ska vara en del av vildmarksupplevelsen, och arbetar ständigt med att matcha maten vi serverar med vår story - att vi är mitt ute i vildmarken!

Restaurang Björnberget är parkens flaggskeppsrestaurang. Här kommer dagligen majoriteten av parkens ätande gäster för att avnjuta en riktig vildmarkslunch - och tempot är stundtals rätt högt. Här arbetar vi med effektiv produktion för att leverera en så bra matupplevelse som möjligt - samtidigt som det ska smaka gott. På Björnberget arbetar dagligen runt tio Äventyrare som bemannar kassa, kiosk och kök och levererar en upplevelse i världsklass, och i arbetet som restaurangchef arbetar du mycket nära med teamet.

2018 vann vi hela fem Brass Ring Awards (på vår branschs Oscarsgala!) - inkluderat en för ett av våra nya matkoncept: bajskakor! Vi tycker att våra gäster ska uppleva vår mat och dryck som en naturlig förlängning av vildmarksupplevelsen. Och framför allt ska smaken vara fantastisk!

Vad innebär rollen?

Primära arbetsuppgifter
  • Egenkontroll och dagliga checklistor
  • Säkerställa matsäkerhet och matkvalité på restaurangen
  • Daglig drift av restaurangen
  • Coacha teamet att driva försäljning och ständigt utveckla kvaliteten i matupplevelsen
  • Träna och utveckla teamet i restaurangen
  • Arbeta i linje med parkens värderingar, mission och vision
  • Skapa magiska ögonblick genom mat och dryck

Sekundära arbetsuppgifter

  • Administrativa uppgifter så som att lagerföra, lägga beställningar etc.
  • Analysera resultat, gästfeedback och personalfeedback
  • Säkerställa matsäkerhet, beställningar och lagerhantering i resterande venues
  • Övriga arbetsuppgifter som tillkommer vid specialevenemang
Vem letar vi efter?
Du som ansöker ska ha ett par års erfarenhet inom restaurangbranschen. Den dagliga driften ser annorlunda ut från dag till dag och det är ditt ansvar att se till att alla moment i restaurangen fungerar smidigt - och det är en viktig del av rollen att du arbetar längst fram i teamet under drift.

Vårt F&B-team innefattar personal som arbetar i alla delar av ledet från flera olika åldersgrupper. Med unga medarbetare från 16 år och uppåt har du ansvaret att lära, träna och leda dem till att leverera en gästupplevelse i världsklass. Genom säsongen kan ditt team innefatta upp till 25 medarbetare som direkt eller indirekt rapporterar till dig.

Är du redo för ett äventyr i vildmarken? För att framgångsrikt lyckas i rollen som restaurangansvarig på Skånes Djurpark behöver du följande:
  • Erfarenhet av
    • Restaurangbranschen - gärna fastfood
    • En roll som handledare/arbetsledare
    • Arbete med egenkontroll




  • Passion för
    • Att leverera en magisk gästupplevelse genom starkt gästfokus
    • Att leverera en magisk teamupplevelse genom starkt medarbetarfokus
    • Att leda och utveckla andra
    • Att kavla upp ärmarna och arbeta hands-on i driften




  • Övrigt viktigt
    • Ett öga för detaljer
    • Kunna arbeta helger (ungefär varannan)

Följande erfarenheter får du gärna ha men det är inte ett måste:
  • Utbildning i relevant område
  • Erfarenhet inom LEAN-ledarskap
  • Erfarenhet inom HACCP
  • Erfarenhet av multivenue-drift (t.ex. temapark, kryssning, eventverksamhet etc)
Vad får du av oss? Att jobba på Skånes Djurpark har många fördelar. Här är några av dem:

Sociala event med hela teamet
Arbetstider som ligger dagtid mellan 8-18 (och därmed skiljer sig från stora delar av restaurangbranschen!)
Värdefulla erfarenheter av att arbeta i djurpark, med gästupplevelser och stundtals intensiv drift

Möjlighet att få vara med och utveckla Sveriges vildaste matupplevelse
Arbeta med världens roligaste team en hel sommar
Närhet till både storstadspulsen, och till naturen
Gratis inträde och åkband till upplevelseparker i hela Sverige och i Skandinavien, till exempel Liseberg och Tivoli
Laddningsstation till din elbil
Dela arbetsplats med björnar och vargar
Obegränsat med kaffe och te
Obegränsat med skogspromenader och frisk luft

Praktisk info om anställningen
  • Heltid under högsäsong (April-Oktober, November)
  • Halvtid under lågsäsong (Mars, Setptember och December)
  • Lön enligt överenskommelse
  • Arbetstider: Dagtid, helger och vardagar
Rekrytering sker löpande, och tillträde kan avtalas efter dina behov - men sker gärna i perioden feb-mars.

Vi erbjuder en unik möjlighet att utforska vildmarken och använda din passion för mat och dryck på ett helt nytt sätt! Du kommer arbeta i en one-of-a-kind arbetsmiljö med ett ambitiöst och hängivet team och ta dig an nya utmaningar. Är du redo för ett äventyr?

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Höör
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Chef & Ledning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 mars 2020 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skånes Djurpark grundades i 1952 i hjärtat av Skåne. Djurparken är bland annat hem till 350 nordiska djur av nästan 75 arter. Dessutom är parken hem till en flock på 200 anställda som skapar magi dagligen. Här kan gästerna uppleva spänning bland djuren och i naturen - både på nära håll, men också ur fågelperspektiv från 2017 års nyhet äventyrsbanan Expedition UPP.

Djurparkens vision är att bli den främsta destinationen för familjer med barn 0-12 år i Sverige och vi arbetar genom våra sex värderingar för att nå dit. Målet är att skapa magiska ögonblick och upplevelser för både gäster och anställda.