Regional sakkunnig vatten till LRF Syd

Regional sakkunnig vatten till LRF Syd

Placeringsort: Höör, Kalmar eller Växjö. Sista ansökningsdag: 1 juni.

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en partipolitiskt obunden intresse- och företagarorganisation för människor och företag inom de gröna näringarna. LRFs nära 140 000 medlemmar driver tillsammans nästan 70 000 företag och det gröna näringslivet står för lite mer än 4 procent av Sveriges BNP och vi är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. LRF medverkar till utveckling av företag och företagare med jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö som bas, så att de kan förverkliga sina ambitioner om tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft.

Är du intresserad av att bidra till utvecklingen av det gröna näringslivet, där du får skapa förutsättningar för våra medlemmar att navigera i vattenfrågor för ett hållbart företagande? Då har vi en spännande och utvecklande tjänst, där du får arbeta framåtriktat med vattenfrågor och göra skillnad i LRFs verksamhet!

Om tjänsten
Vattenfrågor är prioriterade för LRF. Region Syd, som omfattar Skåne, Blekinge, Kalmar, Kronoberg och Jönköpings län, söker nu en Regional sakkunnig inom vattenområdet.

I tjänsten arbetar du för att bevaka och värna om våra medlemmars ägande- och brukanderätt över mark och vatten, samt för förbättrade villkor att driva företag på landsbygden. Du är regionens vattenexpert och ska bevaka och driva våra medlemmars intressen inom området.

Du jobbar medlemsnära, med att stärka LRF:s förtroendevalda i sin roll och med många nätverk och myndighetskontakter för att driva våra frågor.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:
 • Omvärldsbevaka i sakfrågor inom ansvarsområdet
 • Genomföra analys och utifrån identifierade utmaningar formulera ståndpunkter och budskap i regionala frågor i samarbete med förtroendevalda
 • Ge support och expertstöd till regionstyrelserna, kommungrupper och till enskilda medlemmar
 • Driva och genomföra näringspolitiskt påverkansarbete genom att etablera nätverk och företräda medlemmarna i kontakter med aktuella myndigheter, organisationer och företag relevanta för sakområdet
 • Tillsammans med förtroendevalda, vara regional talesperson inom eget/egna sakområden
 • Delta i det nationella samarbetet inom ansvarsområdet
Vi söker dig
Som Regional sakkunnig inom vattenområdet har du erfarenhet av arbete med vattenfrågor kopplade till de gröna näringarna. Erfarenhet av miljö- och äganderättsfrågor är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbete i eller med myndigheter.

Du har relevant högskoleutbildning för tjänsten.

Vi tror även att du har följande färdigheter och egenskaper:
 • Trygg i att arbeta självständigt med stort eget ansvar och att driva sakfrågor
 • God erfarenhet av nätverksbyggande och skapande av mötesplatser
 • God förmåga att samarbeta med och nå fram till människor med olika roller och bakgrunder
 • Lyhörd inför andras problemställning och synsätt
 • God kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift
 • Initiativrik och resultatorienterad
 • God administrativ förmåga
Övrigt
Tjänsten innebär resor.

Körkort och tillgång till bil krävs för tjänsten.

Vi erbjuder dig
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning, där valbara placeringsorter är Höör, Kalmar eller Växjö. Detta bestäms i samråd med arbetsgivaren.

Vi erbjuder ett flexibelt arbetssätt där en variation av kontors-, hem- eller distansarbete är möjligt utifrån verksamhetens behov.

Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan
Låter detta spännande är du varmt välkommen att söka tjänsten, genom att skicka in ditt CV och Personligt brev via ansökningsknappen här i annonsen. Urval och intervjuer sker löpande och vi önskar därför att du ansöker tjänsten snarast, dock senast den 1 juni.

Frågor
Vid frågor om tjänsten hänvisas till Malin Wildt-Persson, Tf Regionchef Skåne via mail: malin.wildt-persson@lrf.se , eller telefon: 070-559 01 48.

För frågor av facklig karaktär hänvisas till Henrik Sporrong Esbjörnsson (Unionen) henrik.sporrong@lrf.se samt Christina Behm Velenik (Saco) christina.behm-velenik@sigill.se .

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Höör
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.lrf.se/
Sista ansökningsdag 1 juni 2022 (6 dagar kvar)