HR- & kommunikationschef till Höörs kommun

HR- & kommunikationschef till Höörs kommun

Om arbetsplatsen
Vår nuvarande HR- och kommunikationschef har valt att
flytta norrut igen. Därför söker vi nu en ersättare till honom.

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Vill du bidra med ditt kommunikativa och strategiska förhållningssätt för att driva utveckling framåt? Är du en god ledare med gedigen erfarenhet inom HR-området som tillsammans med duktiga kollegor vill fortsätta att utveckla HR, Lön, Kommunikation och Medborgarcenter för framtiden?

Personalenheten är en viktig stödfunktion och en strategisk partner till kommunens chefer. Enheten har i uppdrag att leda, samordna och utveckla kommunövergripande HR- och löneprocesser samt med god service och hög kvalité ge stöd till kommunens chefer i operativa personalfrågor. Personalenhetens arbete ska bidra till att verksamheterna når sina mål. Enheten består av 9 medarbetare varav en Löne- och förhandlingschef, tre HR-specialister, tre löneadministratörer och två systemförvaltare/löneadministratörer.

Medborgarcenter och kommunikationsenheten består av 8 medarbetare som tillsammans levererar god service och information till våra kommunmedborgare. Medborgarcenter arbetar med att vägleda besökare och svara på medborgares frågor via telefon och mejl. Kommunvägledarna handlägger även faderskapsärenden, registrerar vattenprover från enskilda brunnar, hjälper till med intresseanmälningar och felanmälningar och besvarar enklare bygglovsfrågor mm. Kommunikatörerna arbetar med medborgarservice via digitala kanaler och ser till att kommunens information är klar, tydlig och lättförståelig.

Arbetsuppgifter
I din roll som HR- och Kommunikationschef har du övergripande ansvar för att utveckla och driva personal- och kommunikationsarbetet i Höörs kommun. Du ger stöd till tjänstemannaledning i strategiska utvecklingsfrågor. Du har ett nära samarbete med kommundirektören och ingår i centrala ledningsgruppen.

HR- och Kommunikationschefen ansvarar för personal, verksamhetskvalitet och budget för personalenheten, kommunikationsenheten och medborgarcenter. Med uppdraget i fokus säkerställer du att roller och leverans blir ännu tydligare. Du leder, samordnar och är aktiv i strategiska HR- och kommunikationsprocesser som exempelvis lönebildning, ledarutveckling, medborgarservice och intern och extern kommunikation. Du behöver känna ett starkt driv i att utveckla Höörs kommuns varumärke som en attraktiv arbetsgivare. Som HR- och kommunikationschef är du även operativ och genomför exempelvis själv vissa förhandlingar.

Du har många olika samarbetsytor både internt och externt. Du leder och deltar i olika samverkansgrupper, håller i presentationer för mindre och större grupper samt föredrar ärenden. Vi tror att tydlighet i kombination med handlingskraft och diplomati är bra grundpelare för att bygga tillit och förtroendefulla relationer.

Kvalifikationer
Vi söker en framtidsinriktad chef som ser möjligheterna med digitalisering för att effektivisera processer och ge bättre service. Tillsammans med ditt team tar du Höörs kommuns personal- och kommunikationsarbete in i framtiden.

Vi söker dig som leder och utvecklar verksamheten genom ett tryggt, tydligt och kommunikativt ledarskap. Du är ledaren som både kan ställa krav och vara lyhörd. Du trivs med ett nära ledarskap och arbetar aktivt för att skapa vi-känsla i alla led. Ditt intresse för ledarskap märks både i den egna arbetsgruppen och ger tydliga avtryck i organisationen.

För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du ha gedigen ledarerfarenhet och erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Erfarenhet av arbete med kommunikation är meriterande.

Du har relevant högskoleutbildning inom HR-området och god förståelse för hur en politiskt styrd verksamhet fungerar.

Höörs kommun
Erbjuder en spännande utmaning och resa tillsammans med duktiga kollegor och en organisation som ligger i framkant som tar vara på och utvecklar individens kreativitet.

Idén om en hållbar utveckling har drivits långt och där naturens möjligheter tas tillvara för boende, fritid och företagande. Höör har väldigt goda kommunikationsförbindelser och är en kommun som växer.

Övrigt
Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Camilla Lindhe
Email Mejla Camilla Lindhe
Område Höör
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2023 (1 dag kvar)