Ekonomichef för ett konsultuppdrag till Höörs Fastighets AB

Ekonomichef för ett konsultuppdrag till Höörs Fastighets AB

Kort om tjänsten
Nu söker vi en Ekonomichef för ett längre konsultuppdrag. Omfattning: Heltid 100% Start: Gärna 2022 12 01 Längd: 12 månader, eventuellt längre. Distansarbete är möjligt, men du behöver vara på plats 75% av tiden ungefär.


Ansvara för ekonomienheten med personalansvar för en medarbetare. Övergripande ekonomiskt ansvar för bolaget och för att driva ekonomi- och administrationsarbetet. Följa och styra bolagets ekonomi, utveckla rutiner och processer. Rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen. Delta i process med fission av Höörs Fastighets AB till två nya bolag Höörs Fastighets Lokal AB och Höörs Fastighets Bostads AB. Projektleda och delta aktivt i implementering av ett nytt upphandlat ekonomisystem och uppgradering till ett nytt fastighetssystem.

Om verksamheten
Du blir anställd av Dreamwork, alternativt finns möjlighet att fakturera från eget bolag som underkonsult.

Mer om tjänsten
Huvudsakliga ansvarsområden Ekonomi * Upprätta månads-, delårs- och årsbokslut * Rapportering till kommunens koncernsammanställning * Årsredovisning och inkomstdeklaration * Intern kontroll * Löpande avstämningar av balanskonton * Analys och uppföljning av resultat, nyckeltal och projekt * Ansvara för och leda budget- och prognosprocess * Finansieringsfrågor, t.ex. likviditetsuppföljning, lånehantering, investeringskalkyler * Momsdeklaration * Kontaktperson för banker, myndigheter och revisorer * Arbeta med krav- och inkassoprocessen Administration * Kallelser till styrelsemöte och stämmor * Uppdatera styrelseportalen - medlemmar, handlingar till möten mm * Sekreterare styrelsemöte * Föredragande för ekonomi på styrelsemöte * Föra minnesanteckningar för ledningsgruppen * Samordning av bolagets IT-frågor HR/Lön * Kontaktperson och beställare av företagshälsovård * Attestera tidrapporter för VD och medarbetare * Hantera sjukvårdsförsäkring/löneväxling * Granska och godkänna preliminära löner Ledning * Personalansvar ekonom * Medlem i ledningsgrupp * Ta fram beslutsunderlag till ledningsgrupp och styrelse * Vara ett stöd till organisationen gällande ekonomi och administration

Din profil
För att vara aktuell för tjänsten behöver du uppfylla nedan kriterier: Du har en ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande och erfarenhet av tidigare roll som Ekonomichef. - Erfarenhet från fastighetsbranschen, du har vana av finansiering/lånehantering. - Projektredovisning med analys är viktiga inslag i rollen, varför du med fördel har denna erfarenhet med dig. - Du behärskar svenska i tal och skrift. Personliga egenskaper För att lyckas i rollen som Ekonomichef är du lösningsorienterad, strukturerad med god analytisk förmåga. Du trivs med att genomföra förändring. Som person är du positiv, driven, engagerad, ansvarsfull och trivs i en bred roll där du får vara med och påverka och utveckla, både företaget och dig själv. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Tror du att du passar för rollen är du välkommen att söka via länken i annonsen. Urvalet kommer ske löpande.

Om Dreamwork
På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn’s Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s ”Entrepreneur of the Year”. Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.

Mer info
Område Höör
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.dreamwork.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)