Senior Accountant

Senior Accountant

Vi söker en
Senior Accountant med kunskap och intresse för anläggningstillgångar och investeringar.

Vi söker dig som
är civilekonom och har cirka fem års erfarenhet från liknande arbete. Du är van vid att arbeta självständigt med hela bokslutsprocessen och känner dig trygg i dina redovisningskunskaper.

Vi ser gärna att du har intresse för anläggningstillgångar och investeringar.

Det är meriterande om du har arbetat i affärssystemet M3. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i Excel. Koncernspråket är engelska, vilket du behärskar i både tal och skrift.

Som person är du analytisk, noggrann, ansvarstagande och levererar med hög kvalitet. Du har en förmåga att prioritera och att arbeta mot deadlines. Vidare är du kommunikativ och trivs med många interna kontaktytor.

Om tjänsten
Tjänsten är placerad på Höganäs Sweden AB i Höganäs. Du rapporterar till Accounting Manager och ingår i ett team på fem personer. Du kommer att ansvara för redovisningen av anläggningar för de svenska bolagen, d.v.s. löpande redovisning i M3 av anläggningstillgångar och reservdelar. Vidare ansvarar du för avstämningar, avskrivningar och överavskrivningar av anläggningarna.

Dessutom är du ansvarig för löpande redovisning, bokslut, analys och rapportering för ett av de mindre bolagen i koncernen. I tjänsten ingår också ansvar för momsredovisning för de svenska bolagen.

Du kommer att vara backup för Accounting Manager samt ha ett brett samarbete med olika personer inom företagen.

Huvudkontoret ligger i vackra Kullabygden och är granne med både hav och Kullabergs naturreservat vilket ger dig möjlighet till en aktiv fritid. Större städer som Köpenhamn, Malmö och Helsingborg, med allt vad de har att erbjuda, ligger endast en kort buss- eller tågresa bort.

Urval kommer att ske löpande, så vi ser gärna att du skickar in din ansökan omgående.

Att jobba på Höganäs
Vår ambition är att vara en arbetsplats där du kan utvecklas och känner att jobbet bidrar till att skapa mening i tillvaron. Vi har en tydlig ledningsfilosofi och det är genom mångfald, samarbete och prestigelöshet vi utvecklar varandra och vår arbetsplats. Vi ser alla som arbetar här som ledare, oavsett position, när vi tar oss an de utmaningar världen och vi står inför. I nära samarbete med vår omvärld styr vi mot vår vision om ett hållbart samhälle - Inspirera industrin att göra mer med mindre.

Contact persons
Anders Bogren
Accounting Manager
Anders.Bogren@hoganas.com

Anna Grahn
HR Manager
anna.grahn@hoganas.com
Mer info
Område Höganäs
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 mars 2020 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Höganäs är världens ledande tillverkare av järn- och metallpulver. Vi ser oändliga möjligheter med våra produkter. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi framtidens bilkomponenter, produkter för lödning, elektriska motorer och system för hållbar energiproduktion. Höganäs grundades 1797 och har idag verksamhet i 18 länder. Sammanlagt är vi 2 500 engagerade medarbetare som år 2018 skapade en omsättning på 10 360 miljoner. Ägare är Lindéngruppen och Wallenberg-ägda FAM.