Redovisningsekonom till Höganäs Energi, Höganäs

Redovisningsekonom till Höganäs Energi, Höganäs

Har du gedigen erfarenhet av löpande redovisning och tycker om att arbeta brett på en ekonomiavdelning? Nu söker vi en redovisningsekonom till Höganäs Energi!

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av löpande redovisning och tycker om att arbeta brett på en ekonomiavdelning. I rollen kommer du att bli delaktig i olika delar av ekonomi- och administrativt arbete. Ditt fokus kommer att ligga på kundreskontra, löpande redovisning och avstämningar. I ditt arbete med kundreskontra ingår hantering av inkassoärenden och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av detta. Du kommer också att ha hand om våra moms- och arbetsgivaredeklarationer. I samband med bokslut är du högst delaktig i det arbetet tillsammans med vår redovisningsansvarig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Löpande redovisning
  • Kund och leverantörsreskontra
  • Likvidflöden
  • Bokslut
  • Budget
  • Mätinsamling
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en bred bakgrund som redovisningsekonom och är lugn och trygg i din yrkesroll. Du noggrann och duktig på att lägga upp bra och effektiva arbetsrutiner. Din förmåga att se helheten är god och du har förståelse för hur ditt arbete påverkar resten av verksamheten. Du är flexibel som person och tycker om att jobba i ett team där alla samarbetar. Du trivs med att arbeta självständigt och lösa oväntade frågor som dyker upp, och du har inställningen att alla hjälps åt där det behövs. Du är van vid att prioritera dina arbetsuppgifter vid arbetstoppar.

Höganäs Energi arbetar i ett stort antal olika IT-system såsom Unit4 ERP (Agresso), QlikView, Crediflow, Elsmart, Xellent, Omnia samt självfallet Excel och övriga Officepaketet. Det är därför en fördel om du har god systemvana.Mer om tjänsten


På avdelningen för ekonomi och administration kommer du arbeta tillsammans med 6 personer. Två administratörer, en systemförvaltare, en redovisningsekonom, en redovisningsansvarig och avdelningschef.

Om Höganäs Energi

Höganäs Energi är ett heltäckande energibolag med en stark lokal förankring. Vi är ca 40 anställda som samarbetar väl och vi har alltid nära till våra kunders vardag. Det ska vara okomplicerat att få kontakt med oss och vi sträcker alltid ut en hjälpande hand. Organisatoriskt består verksamheten av två bolag - Höganäs Energi AB (HEAB) och Höganäs Energi Handel AB (HEHAB). Vår huvudverksamhet ligger i moderbolaget HEAB där vi är uppdelade i tekniska leveransområden (elnät, fjärrvärme och bredband/fiber), med gemensamma avdelningar för ekonomi och administration, samt för försäljning, marknad och kundsupport. I HEHAB arbetar vi med elhandel och energilösningar. Läs mer på https://www.hoganasenergi.se/

Intervjuer och urval kommer att ske löpande varför vi önskar din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Konsultchef Helena Möller helena.moller@meritmind.se eller +46 73-868 10 54.

Brightby Bemanning arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Redovisningsekonom
Mer info
Område Höganäs
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)