Miljösamordnare till Ovako i Hofors

Miljösamordnare till Ovako i Hofors

Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Finns din passion och drivkraft inom miljö och utveckling? Vill du arbeta på ett internationellt och framgångsrikt stålbolag där säkerheten alltid kommer först? Ovako är sedan juni 2018 en del av den japanska stålkoncernen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation som är världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt. Som miljösamordnare får du en spännande och viktig roll inom en global koncern med god personalpolitik som uppmuntrar till yrkesmässig utveckling.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Ovako.

Ovako erbjuder

Ovako är en arbetsgivare för dig som trivs med den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. Hos Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtsyftande arbetsplats med högt i tak, god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft. Som anställd erbjuds du:
  • En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa och säkerhet
  • Stort eget ansvar och frihet i hur du löser dina arbetsuppgifter
  • Möjlighet att utmana Ovakos arbetssätt och komma med idéer som effektiviserar
  • Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna medarbetare
Arbetsbeskrivning

Som miljösamordnare agerar du expert inom miljöområdet och stöttar verksamheten så att den sköts enligt rådande lagar, miljötillstånd och andra krav. Vidare driver du arbetet med miljörelaterade frågor så att företaget kontinuerligt utvecklas och förbättras. I rollen handhar du även kontakter med myndigheter och andra intressenter gällande miljöfrågor. Du kommer dessutom att utveckla och driva Ovakos ledningssystem inom ISO 14001 samt vara delaktig i utvecklingen av ISO 50001 och ISO 45001.

I tjänsten ingår till viss del arbetsmiljö, främst inom kemikalieområdet, men även andra områden kan bli aktuella. Befattningen ingår i EHS-organisationen i Hofors.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du en relevant högskoleexamen, gärna med kunskaper inom miljöjuridik, miljöteknik, kemi eller liknande. Vi ser även att du behärskar såväl svenska som engelska i både tal och skrift samt innehar B-körkort. Det är meriterande om du har minst tre till fem års arbetslivserfarenhet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har ett stort intresse för miljöfrågor och som vill arbeta med förbättring och utveckling av Ovakos miljöarbete. Vi ser även att du har en god initiativ- och samarbetsförmåga samt är drivande och självgående och har tydlig struktur i ditt arbete. I rollen som miljösamordnare har du även god analysförmåga och kan förstå komplexa sammanhang.

Information om ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Axäng på AxÖ Consulting, linda.axang@axoconsulting.se

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Om OVAKO

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager-, transport och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har fler än 3 000 anställda i mer än 30 länder. Omsättningen 2017 uppgick till 921miljoner euro. Ovako är sedan juni 2018 en del av den japanska stålkoncernen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation som är världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt och en årlig omsättning på 43 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com och www.nssmc.com. Titta gärna på våran film: Ovako Company Video

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Mer info
Område Hofors
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://axoconsulting.mynetworkglobal.com
Sista ansökningsdag 24 jan (6 dagar kvar)