Affärsområdeschef till Enerco

Affärsområdeschef till Enerco

På Enerco arbetar vi för att göra våra kunder starkare. Idag är vi 850 medarbetare på 21 orter som tillsammans erbjuder ett brett utbud av teknik- och underhållstjänster för industrin. Den gemensamma nämnaren för våra bolag är innovation och förändring, att varje dag söka smartare och effektivare sätt att hjälpa våra kunder att nå högre produktivitet.

Inom vårt affärsområde Underhåll & montage är vi specialiserade på mekaniskt underhåll och avancerade montage samt en rad ytterligare specialisttjänster såsom elteknik, hydraulik, rörsvetsning samt travers- och lyftservice. Våra kunniga medarbetare utför allt ifrån service, reparationer och renoveringar till installationer och större projekt.
Här kan du läsa mer.

Ditt uppdrag
Som affärsområdeschef för Underhåll & montage är ditt uppdrag att driva och vidareutveckla affärsområdet, både vad gäller befintliga affärer och tjänster men också utifrån nya affärsmöjligheter på en växande marknad.

I ditt uppdrag kommer du att vara involverad i affärsområdets alla delar. Du kommer ha det övergripande ansvaret för affärsområdets strategiska utveckling, och samtidigt stötta verksamheten och underställda chefer i operativa frågor.
I affärsområdet Underhåll & montage finns det idag cirka 200 medarbetare.
I rollen som affärsområdeschef kommer du att ha stort fokus på medarbetare, kunder, marknad, projekt samt vidareutveckling av våra tjänster och vårt erbjudande.

Arbetsorten är flexibel utifrån att verksamheten är geografisk spridd, på flertalet orter i Mellansverige.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Aktivt strategiskt kundarbete och försäljning
  • Affärsutveckling: affärsmodeller och marknadsplaner
  • Ledning: medarbetaransvar och projektstöd
  • Budget: ansvar för intäkts- & försäljningsbudget, kostnadsbudget och prognoser
  • Strategiskt arbete: ingår i koncernens ledningsgrupp, handlingsplaner, tillväxt, lönsamhet och organisation.
Vem är du?
För att lyckas i rollen ser vi att du har samlat på dig flertalet år som chef inom service och underhåll, gärna med entreprenörsbakgrund. Det är viktigt att du har en god industriell kunskap och förståelse kombinerat med ett starkt affärsmannaskap. Har du även erfarenhet från strategiskt arbete inom underhåll och underhållsutveckling så är det en fördel.
Det är också viktigt för oss att du kan skriva under på våra värderingar eftersom de fungerar som en trygg och stabil bas för alla på Enerco. Vi beskriver dem med fyra ord; ansvar, respekt, nytänkande och framgångsskapande. Tillsammans ringar det in hur vi jobbar och varför vi gör det."

Vi erbjuder
Ett spännande uppdrag i en växande koncern där du får viktig roll på den fortsatta framgångsrika tillväxtresan.
I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med NXTjobb. Har du några frågor så du välkommen att ta kontakt med Jan Hedman på 076-014 81 00.
Din ansökan gör du på nxtjobb.se. Urval och intervjuer sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Jan Hedman
Telefon 076-0148100
Område Hofors
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 11 nov 2022 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sedan 2014 har NXTjobb hjälpt människor att hitta nästa jobb, företag att hitta nya medarbetare med rätt kompetens och ledningsgrupper att nå sin fulla potential. Man kan säga att vi hittar de talanger ett företag söker och tar fram dolda talanger i de människor vi hjälper.

Vårt uppdrag är att göra skillnad, för dig som måste lämna ditt nuvarande jobb, för dig som vill ta nästa steg i karriären eller för dig som behöver coaching i din nya ledarroll.
Till exempel. Med mer än 18 års erfarenhet av situationer som dessa i en rörlig arbetsmarknad utgör vitillsammans ett team med stort engagemang för att bygga nätverk, skaffa sig insikter i olika branscher, hålla jämna steg med utvecklingen och vara nytänkande.
Hos oss finns kompetenta medarbetare inom omställning, coaching och med ett brinnande intresse för att utveckla människor.

Så hur gör NXTjobb skillnad för dig? Genom ett stort kontaktnät, nya effektiva arbetsmetoder och ett mycket stort hjärta lyckas vi med det vi föresatt oss och hjälper människor och företag till en ny och trygg tillvaro.