R&D Manager till Starsprings Sweden i Herrljunga

R&D Manager till Starsprings Sweden i Herrljunga

Trivs du när du får leda personal och driva komplexa innovationsprojekt? Vill du arbeta i ett familjeföretag som samtidigt är globalt och ett av världens främsta i sin bransch? Då kan detta vara ett lämpligt jobb för dig!

Arbetsuppgifter

Vi strävar alltid efter att utvecklas och bli bättre, och nu letar vi efter dig med rätt inställning och driv för att vara med och påverka och vinna ihop med oss. Du erbjuds en varierande och bred tjänst där du har huvudansvaret för det dagliga arbetet. Du trivs i en ledande befattning och kommer tillsammans med övriga avdelningsansvariga att driva företaget framåt.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen och ha personalansvar för sju personer. I din avdelning finns erfarna medarbetare med bred kompetens inom maskinkonstruktion, produktdesign, produktutveckling, projektledning, prototypbyggnation och mycket, mycket mer. Du kommer att rapportera till VD, men också jobba tätt tillsammans med koncern-CEO då forskning och utveckling är högt prioriterat i Starsprings. Du kommer att vara ansvarig för global projektledning inom hela koncernen, i våra bolag i USA, Brasilien och Polen.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för att dagligen leda vår R&D-avdelning med sju personer
 • Coacha och driva våra projektledare till framgångsrika resultat
 • Du kommer själv leda vissa av företagets högst prioriterade projekt
 • Ständigt vidareutveckla våra projektstrategier
 • Ha ansvar för ekonomisk uppföljning av avdelningen och projekt
 • Koordinera konceptarbete för att generera nya uppfinningar och produkter
 • Vara delaktig i förbättringsarbete gällande produkter och maskiner
 • Leda arbetet för ständiga förbättringar inom avdelningen
Personliga egenskaper och kvalifikationer

Vi söker dig med rätt personliga egenskaper, som har en positiv utstrålning och som är duktig på att motivera underställd personal och övriga kollegor. Du ska trivas i en förändringsmiljö där prioriteringar snabbt förändras. Du är affärsmässig, driven och arbetar alltid strukturerat och lösningsfokuserat. Du har tidigare erfarenhet från en liknande roll, där du kan påvisa dokumenterad framgång.

För att lyckas i rollen som R&D Manager krävs följande profil:
 • Tidigare erfarenhet från att leda en produktutvecklingsorganisation
 • Du gillar att driva kontinuerliga förbättringar inom produktutveckling, där du utmanar medarbetarna med nya idéer och moderna metoder
 • Du är relationsskapare och kan vara delaktig i att hantera både leverantörer och kunder
 • Du är driven, passionerad och har bra kommunikationsförmåga
 • Du är en lagspelare som älskar att dela dina kunskaper och idéer
 • Nyfiken på ny teknik och gillar att skapa lösningar tillsammans med ditt team och andra intressenter
Om tjänsten

Tjänsten som R&D Manager är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på Starsprings Sweden i Herrljunga.

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Arbetstid: 7:30-16:30 (med flextid)

I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.

Övrig information

Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Therese Hedén på via 0738-681 72 33 eller therese.heden@eterni.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Herrljunga
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 feb 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OM STARSPRINGS SWEDEN
Ett familjeägt industriföretag som ständigt förser marknaden med innovativa komfortprodukter med höga prestanda. Du hittar produkter från Starsprings i många välkända sängmärken, men också i stolar och soffor. Du hittar oss också i lastbilar som Volvo, Mack och Renault. Vi har tillverkning i fyra fabriker runt om i världen. För närvarande finns vi i Sverige, Polen, Brasilien och USA.