Hoppa till innehåll
Wise Professionals AB logotyp

Enhetschef till VR i Helsingborg

Ansök nu
Om VR
VR Sverige ansvarar för Pågatågen i södra Sverige på uppdrag av Skånetrafiken. Andra uppdrag för Skånetrafiken är busstrafiken i Helsingborg och Kristianstad. I Östergötland ansvarar VR Sverige för Östgötapendeln på uppdrag av Östgötatrafiken. I Stockholm kör VR buss, spårvagn och lokaltåg på uppdrag av SL. Med cirka 3 200 medarbetare, 800 bussar, 122 tåg och 65 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. VR Sverige ägs av finska VR Group som sedan 160 år tillbaka kör tåg, bussar och spårvagnar i Finland. Tillsammans tar vi ett stort miljöansvar och bidrar till att minska trafikens miljöeffekter och samhällets koldioxidavtryck. Läs mer om VR här.

Rollen
På VR arbetar vi enligt våra värderingar Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans, Vi bidrar till utveckling. Som Enhetschef blir du en viktig pusselbit i vår tågverksamhet. Denna tjänst är för dig som vill arbeta brett och i en verksamhet med fokus på fortsatt utveckling av personal och organisation. Du arbetar aktivt med kompetensutveckling, arbetsmiljöfrågor och verksamhetsutveckling kopplat till vår tågdrift. Som Enhetschef rapporterar du till Driftchef Service & Personal och ingår i dennes ledningsgrupp. Du har ansvar för våra lokförare inom Pågatågen stationerade i Helsingborg.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvar:
  • Att genom personligt föredöme agera och verka efter företagets värderingar, riktlinjer och policys
  • Ansvar för bemanningsplanering, rekrytering och introduktionsutbildningar
  • Att genomföra coachningssamtal, uppföljningar och skapa förutsättningar för utveckling
  • Att säkerställa att personalens utbildning och fortbildning genomförs enligt gällande regler och krav inom järnväg
  • Att planera och genomföra medarbetarsamtal och arbetsplatsträffar
  • Att aktivt arbeta med rehabilitering och frisknärvaro
  • Att följa upp nyckeltal
  • Att medverka vid lokala fackliga förhandlingar och vid facklig samverkan
Du kommer att arbeta tätt med de andra enhetscheferna, samt de andra funktionerna som innefattar personalplanering, HR och trafikinformationsavdelningen. Kärnan i ditt arbete kommer att vara att ta hand om medarbetarna brett, med allt från det praktiska som innefattar att se till att utbildningar och intyg finns på plats till att fånga upp medarbetare som inte mår bra och initierar rehabiliteringsåtgärder som du sedan följer upp. Du kommer mätas enligt KPI som grundar sig i sjuktal och trafikhändelser och en del av ditt arbete kommer att gå ut på att hålla dessa nere. Du arbetar förebyggande med säkerhetsfrågor och förbättrar ständigt säkerhetsarbetet i dialog med personalen.

Om dig
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta som ledare och är trygg i rollen. Du har ett högt säkerhetstänk och har arbetat framgångsrikt med att coacha i service och att utveckla medarbetare. Som ledare har du förmågan att motivera och entusiasmera, du kommunicerar på ett sätt som skapar en god stämning även i det svåra samtalet, samtidigt som du är tydlig i ditt budskap. För att nå framgång har du ett strukturerat arbetssätt, är lyhörd, driven och engagerad. Du har goda kunskaper inom arbetsmiljö, vidare krävs att du har datorvana och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både vad gäller svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet från kollektivtrafiken, samt kunskap i ekonomi och arbetsrätt.

När du går in i rollen som enhetschef är det viktigt att göra det med en stor närvaro och prestigelöshet. Du är en driven och positiv person som besitter en god fingertoppskänsla. Du läser av och anpassar dig efter situation och person. Du trivs i en bred roll där du i ena stunden ordnar kaffemaskinen till i nästa ta dialogen i ett tuffare samtal. Din dörr är alltid öppen och lyhördhet och inlyssnande är två självklara ord för dig i din roll som Enhetschef. Du besitter ett högt EQ vilket hjälper dig att bygga relationer med din personalgrupp och driva den framåt med ett positivt förhållningsätt. Du är inte rädd för att gå in i saker och börja ta tag i eventuella utmaningar.

Vårt erbjudande
För VR Sverige står kund och tillväxt i centrum för vårt arbete. Vi utvecklar ständigt vårt ledarskap och vår kultur, eftersom vi tror att en bra arbetstagarupplevelse också ger den bästa kundupplevelsen. Som chef hos oss får du möjlighet att ta del av ett ledarskapsprogram och därigenom vidareutveckla ditt sätt att leda dina medarbetare. Det är en god stämning på kontoret och det finns alltid en hjälpande hand. Det är en stabil arbetsgivare som vill växa och ta mark. Man vill bli en av de stora spelarna i järnvägsbranschen. Kontoret är professionellt men samtidigt är man jordnära, där inte ens driftchefen är rädd för skruvdragaren om något skulle behövas fixas.

Vill du veta mer om tjänsten?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Funke på asa.funke@wise.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas omgående.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 juni 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare