Manufacturing Controller till SWEP, Landskrona

Manufacturing Controller till SWEP, Landskrona

Vi rekryterar nu en Manufacturing Controller till SWEP i Landskrona!

Vill du vara med att utveckla produktionen hos en världsledande leverantör av effektiv värmeväxlingsteknik? Är du en analytisk person med controllererfarenhet från tillverkningsindustrin? Då kan du vara den vi söker!

I rollen som Manufacturing Controller rapporterar du till Business Unit EMEA Controller. På daglig bas arbetar du som Manufacturing Controller nära fabriksledningen och sitter med i dess ledningsgrupp. Du bidrar med beslutsunderlag, identifierar förbättringspotential och agerar affärspartner och rådgivare på vägen mot ökad effektivitet och lönsamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Rapportering och analys av resultat och KPI’er
  • Samordning av budget och prognosarbetet
  • Proaktivt analysera och skapa finansiella modeller för att tolka resultat och identifiera förbättringspotential.
  • Analysera, skapa beslutsunderlag och följa upp investeringar, lagerhållning, nya produkter, produktionskapacitet, produktkostnader mm.
  • Vidareutveckla controllingfunktionen och samverka med ekonomiavdelningen på fabriken i Slovakien för att på bästa sätt bidra till att nå verksamhetsmålen
Kvalifikationer och erfarenhet:

Du har relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå och flerårig erfarenhet av controlling inom en tillverkande industri där du skaffat dig en gedigen produktionsförståelse. Du är van att arbeta proaktivt och självständigt. Avancerade kunskaper i Excel och en vana vid stora ERP-system och BI kommer att hjälpa dig på vägen.

Personliga egenskaper

Som person är du en vass analytiker som ständigt söker nya vägar att förstå och presentera data. Du trivs i mötet med andra och har förmåga att bygga relationer och kommunicera finansiell information på ett effektivt sätt.

Om SWEP
Vi på SWEP är övertygade om att vår framtid är beroende av att vi ger mer energi än vi tar – från vår planet och våra människor.

Som världsledande leverantör av effektiv värmeväxlingsteknik driver vi omställningen till hållbar energianvändning inom värmeväxling. Vi är dedikerade uppgiften att ständigt skapa mer från mindre energi, material och utrymme.

För oss på SWEP är det mer än bara ett jobb, det är ett kall att göra skillnad och påverka genom att hitta nya sätt att få energi att räcka längre – globalt och lokalt. Vi satsar hårt på stark tillväxt och söker personer som har entreprenöriellt tänk, ett öppet sinne, värnar om miljön och vill inspirera och bli inspirerade. Kom och dela vår resa!

Läs mer på www.swep.se

Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 3 apr 2023 (8 dagar kvar)