Hoppa till innehåll

Business Controller till Svensk Cater i Löddeköpinge

Svensk Cater erbjuder nu en fantastisk möjlighet att få arbeta som Business Controller i en tjänst präglad av analys och samverkan. Som Business Controller kommer du vara en kritisk kontaktpunkt för verksamheterna men samtidigt få arbeta mycket nära ledningen med analyser och diverse ad-hoc arbete. Svensk Carter präglas av en tydlig familjär kultur där dess platta organisation och snabba beslutsprocesser gör det möjligt att genomföra förändringar effektivt och du rapporterar direkt till CFO i denna roll.

Ansvarsområden:
 • Ansvar för budgetprocess och budgetmodul.
 • Ansvar för Power BI, inklusive drift och eventuell utveckling.
 • Upprättande av samtliga rapporter till management och intressenter.
 • Resultatanalys och rapportering
 • Beräkning av bonusar och kick-backs gentemot leverantörer.
 • Deltagande i vissa redovisningsuppgifter, till exempel uppföljning av kundförluster och liknande rapportering.
 • Behjälplig för ekonomiansvariga ute på siterna.
 • Koordinera vissa uppgifter med ekonomerna i de 17 fristående kontoren/lager, där varje enhet har en egen ekonom.
 • Möjlighet att delta i M&A-analyser och vara en del av en dynamisk ekonomiavdelning.
 • Hantering av mycket stora datamängder.
Din profil:

Du har troligtvis arbetat som Business Controller några år alternativt kommer du från revisionsbranschen och vill prova på att verka på andra sidan. Du har akademisk utbildning inom ekonomi och en förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa frågeställningar och processer.

En hög grad av noggrannhet och precision behövs då du behöver trivas i att grotta ner dig i detaljer men samtidigt ha förmågan att hitta avvikelser på aggregerad nivå. Att ha många kontaktytor är något du trivs i och du beskrivs troligtvis redan idag som en lagspelare.

Vad Svensk Cater erbjuder:

Svensk Carter erbjuder en familjär stämning på huvudkontoret i Löddeköpinge och en möjlighet att vara i en mångsidig roll där du blir en god generalist inom ekonomifunktionen. Du behöver inte vara superspecialiserad inom något område, utan vi letar efter en generalist som är redo att ta sig an utmaningar och växa med oss.

Om Svensk Cater:

Svensk Cater är en av landets ledande grossister för uteätarmarknaden och har 17 lager från Luleå i norr till Malmö i söder. Alla har de ett noga utvalt sortiment för att passa den lokala marknadens behov. Ett starkt lokalt engagemang är signum och Svensk Cater erbjuder ett brett sortiment av produkter från internationellt kända varumärken i kombination med produkter från lokala producenter från sina 17 lager nationellt.

Ägare är Euro Cater A/S och i samma koncern ingår även Dansk Cater. Omsättningen är ca 13 miljarder SEK för koncernen varav ca 5 miljarder kommer från den svenska marknaden.

Ansökan:

Om du är redo att ta nästa steg i din karriär och tror att du har vad som krävs för att vara en framgångsrik Business Controller, ser vi fram emot din ansökan.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svensk Cater med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Carl Ence, carl.ence@meritmind.se eller Talent Acquisition Specialist Joanna Nestenius på 070-466 18 66, joanna.nestenius@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Svensk Cater logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
08 dec. 2023 (6 dagar kvar)
Typ av anställning

Liknande Jobb