Hoppa till innehåll
StudentConsulting logotyp

Ekonomiassistent sökes till Nederman i Helsingborg!

Ansök nu
Vill du vara en del av ett internationellt och väletablerat företag? Har du förmågan att arbeta noggrant, strukturerat och samtidigt erbjuda bästa möjliga service? Då har vi en spännande möjlighet för dig!

Information om uppdraget:

Nederman erbjuder produkter och lösningar för industriell luftfiltrering som bidrar till en ren och säker arbetsmiljö, minskar miljöpåverkan och effektiviserar produktionen. Den yttersta målsättningen är att skydda människor, miljö och produktion från skadliga effekter av industriella processer. På så sätt bidrar Nederman till att skapa säkra arbetsplatser, effektiv produktion och betydande miljövinster.

Nederman har en lång historia. Företaget grundades 1944 av Philip Nederman, en pionjär inom luftrening för att förbättra arbetsmiljön på fabriker och skydda industriarbetare mot hälsofarliga luftföroreningar. Nederman har fortsatt att utveckla produkter, system och tjänster, och har idag marknadens mest kompletta utbud av produkter och tjänster som skyddar människor, miljö och produkter mot de skadliga effekterna av industriella processer.

I rollen som ekonomiassistent kommer du tillhöra Nederman Nordic SSC team som består av 14 medarbetare. De erbjuder service Nedermans bolag i Sverige, Norge och Danmark inom redovisning, reskontra, rapportering, lön och reception. Som medarbetare i vårt SSC arbetar du ofta med/i mer än ett bolag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
* Läsa in och bokföra kundinbetalningar
* Bevaka inkommande epost och besvara eller skicka vidare
* Ta fram kreditrapporter och hantera kreditgränser
* Skriva ut kundfakturor och lägga in kundfakturor i portaler
* Kravhantering
* Kommunikation med kunder och personal (mail/telefon/teams)
* Följa upp öppna poster i kundreskontran
* Hantera inkassoärenden
* Stämma av kundreskontran mot huvudboken
* Rapportera kundfordringar i Cognos (koncernrapportering)
* Lägga in bankuppgifter på nya leverantörer.

StudentConsulting ansvarar för rekryteringsprocessen och slutgiltig kandidat kommer bli direktrekryterad av Nederman.

Detta söker vi:

Vi ser att du är en positiv och kommunikativ person som bygger starka relationer med kollegor och andra i din omgivning. Du är prestigelös och hjälper gärna till där det behövs. Du ser till att fullfölja dina egna åtagande på ett noggrant och strukturerat vis från start till mål. Tålamod är en självklarhet för dig och du trivs i en miljö där du kan ta egna initiativ och ha varierande arbetsuppgifter.

Krav:
- Eftergymnasial utbildning eller kurser inom ekonomi
- Relevant arbetslivserfarenhet
- Intresse för kundreskontra och redovisning
- Flytande svenska och engelska i både tal och skrift (engelska är koncernspråket)

Meriterande:
- Erfarenhet av arbete inom reskontra och kreditkontroll
- Erfarenhet från en internationell arbetsmiljö
- Erfarenhet av arbete med eller inom Norge och Danmark

Urval sker löpande och vi kommer tillsätta så fort vi finner rätt kandidat.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 okt. 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi tillsatt över 20 000 jobb det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare