Hoppa till innehåll
Scandinavian Biogas logotyp

Senior Processingenjör till Scandinavian biogas

Ansök nu
Scandinavian Biogas söker en erfaren processingenjör med kunskaper inom biogas till sitt ingenjörsteam

Har du gedigen teknisk kompetens och erfarenhet som processingenjör ifrån processindustrin? Då kan detta vara rollen för dig! Biogasbranschen genomgår just nu ett teknikskifte -från produktion av komprimerad fordonsgas till produktion av flytande biogas. Som en del i detta ställer Scandinavian Biogas om befintliga anläggningar till produktion av flytande biogas samt arbetar med etablering av nya produktionsanläggningar.
Sök redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Ditt första uppdrag som Senior Processingenjör är att vara nyckelperson i vårt team som ska bygga vår nya anläggning i Skånes Fagerhult. Du får möjligheten att vara med om verksamhetens stora expansion med sikte på att bli en ledande aktör i norra Europa. Du ingår i ett team med nio ingenjörer där ni tillsammans inspireras av utmaningar i komplexa och teknikintensiva miljöer.

Välkommen till ett företag som skapar cirkulära flöden och hållbara produkter utav biologiskt avfall.

Här får du:
 • Vara del av omställningen till ett fossilfritt, cirkulärt och hållbart samhälle med möjligheten att arbeta med modern teknik och innovation i en positiv anda.
 • Möjligheten att jobba i en ny och dynamisk roll i ett kompetensintensivt företag.
 • Ett företag med en stark gemenskap och en inkluderande arbetsmiljö där du erbjuds en roll med goda utvecklingsmöjligheter.
 • En arbetsplats med hög medarbetarnöjdhet.
Dina arbetsuppgifter

Du arbetar både med koncernens befintliga biogasanläggningar och i projekt för att bygga nya biogasanläggningar. På de befintliga anläggningarna arbetar du t.ex. med processoptimering, felsökning och utbyggnadsprojekt. Vid etablering av nya biogasanläggningar arbetar du med konceptstudier, förprojektering samt i byggprojekt och driftsättning. Ditt första projekt är vår nya anläggning i Skånes Fagerhult. Därefter finns möjligheter att arbeta med etablering av andra anläggningar i södra Sverige. Du stöttar även andra funktioner i bolaget så som Growth, Substrate Sourcing och Sustainability.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 • Processberäkningar, dimensioneringsberäkningar
 • Utvärdering av olika tekniker och olika leverantörer
 • Driftsättning av utrustning och processenheter
 • Agera som Owner´s Engineer
 • Framtagande av upphandlingsunderlag
 • Framtagande av automationsunderlag samt driftinstruktioner
 • Processuppföljning
 • Provtagning och uppföljning av substrat, gas och biogödsel
Värt att veta

Som senior processingenjör på Scandinavian Biogas arbetar du i ett team med ingenjörer med kompetens inom process, maskin, automation och el.

Mindre projekt leder du själv och vid större investeringsprojekt arbetar du i ett dedikerat projektteam som leds av en projektledare. Du rapporterar till teknikchef och din placeringsort är i Södra Sverige eller Stockholm.

Resor med övernattningar till koncernens anläggningar i Sverige och Norge ingår i tjänsten.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör, eller har annan relevant bakgrund, samt erfarenhet som ingenjör inom process, mekanik eller el och automation. För att vara relevant för rollen ser vi gärna att du har god erfarenhet till exempel inom biogas, olja, gas, vattenrening, process- och kemiindustri eller pappers- och massaindustri.

Du har troligen tidigare spelat en aktiv roll i såväl ny projektering som drift i produktionsanläggningar. Du motiveras av eget ansvar, driver ditt arbete självständigt men förstår vikten av att samarbeta för att nå uppsatta mål. Den erfarenheten gör att du lätt växlar mellan självständigt arbete och arbeta tillsammans med olika team.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Du är handlingskraftig, modig och har förmågan att arbeta både teoretiskt och praktiskt. Du uppnår resultat med hög kvalitet genom att vara nyfiken, idérik och har en stark drivkraft.
Du stödjer och uppmuntrar dina kollegor och bidrar till lösningar när det uppstår problem samtidigt som du kan ta kommando och agera när andra tvekar.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson
Dana Jennerström
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 juli 2023 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare