Affärsdriven Försäljningschef, Scandinavian Biogas

Affärsdriven Försäljningschef, Scandinavian Biogas

Strategisk och operativ Försäljningschef med stark affärsdriv och globalt fokus till Scandinavian Biogas i södra Sverige

På Scandinavian Biogas arbetar vi tillsammans för att bidra till ett fossilfritt, cirkulärt och hållbart samhälle. Vi är en av Nordens största privata producenter av biogas och står nu inför stora och spännande förändringar och stark tillväxt och söker nu nya medarbetare!

Scandinavian Biogas söker en affärsorienterad Head of Sales Inbound/Försäljningschef som ska utveckla strategiska kunder inom substrat och biogödsel och på så sätt driva utvecklingen mot en mer hållbar energianvändning. Vill du vara delaktig i vår expansion och trivs i en strategisk och operativ roll där du tillbringar mycket tid tillsammans med våra kunder och leverantörer samt initierar och slutför affärer? Har du intresse av att identifiera och utveckla nya kundsegment för att utveckla affären och lönsamheten? Sök!

Ditt anställningserbjudande

Som Försäljningschef för affärsområde Sverige, får du möjlighet att vara med om verksamhetens stora expansion med sikte på att bli en global aktör inom biogasproduktion. Du får möjligheten att bygga upp en vinnande och stark säljkultur och vi erbjuder dig en affärsnära roll samt möjligheten att arbeta strategiskt och målstyrt med din säljorganisation. På Scandinavian Biogas skapar vi cirkulära flöden och hållbara produkter utav biologiskt avfall. Välkommen till ett företag med starka finanser och ljus framtid.

Här får du:
 • Vara del av omställningen till ett fossilfritt, cirkulärt och hållbart samhälle med möjligheten att arbeta med modern teknik, innovation i en positiv anda.
 • Möjligheten att jobba i en ny och dynamisk roll i ett kompetensintensivt företag.
 • Ett företag med en stark gemenskap och en inkluderande arbetsmiljö där du erbjuds du en roll med goda utvecklingsmöjligheter.
 • En arbetsplats med hög medarbetarnöjdhet.
Dina arbetsuppgifter

Som Försäljningschef för affärsområde Sverige kommer du att ansvara för att uppfylla affärsområdets säljmål, optimera lönsamheten samt säkerställa nöjda kunder. Du kommer strukturerat att bygga och utveckla marknadens bästa säljorganisation. Du ansvarar för framtagning av samarbetsavtal, upphandlingar samt har ansvar för stora industrikunder. Tillsammans med säljorganisationen identifierar du nya tjänster och arbetar aktivt med segmentering av befintlig kundstock.

Du kommer att:
 • Följa upp och maximera affärsområdets lönsamhet
 • Strategisk identifiera ny kapabilitet för att hantera substrat för att ytterligare öka lönsamheten
 • Utveckla nya och differentierade tjänster som möter kundernas krav samt är anpassade till nuvarande- och framtida lagstiftning
 • Ansvara för att etablera samarbete med nya samt befintliga kunder
 • Proaktivt engagemang med stora kunder inför upphandlingar
 • Kontinuerlig coacha och följa upp Sales Manager
 • Utveckla en "säljkultur"
Värt att veta

Som Försäljningschef för affärsområde Sverige kommer du jobba nära dina kunder och leverantörer och du har regelbundna möten med dem. Din placeringsort är företrädesvis i södra Sverige (tex Helsingborg/Kalmar) och den säljorganisation som du kommer att bygga upp kommer också primärt att utgå från södra Sverige. Du rapporterar till Business Area Executive/Managing Director.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är både en entreprenör och en strateg. Du har stort eget driv, är mycket strukturerad och motiveras av att bygga verksamheter, identifiera affärer och bygga långsiktiga kundrelationer. Som person är du en god kommunikatör med en genuin förmåga att engagera, motivera och vinna förtroende hos både medarbetare och kunder. Du är proaktiv och lösningsorienterad.

Du har:
 • Akademisk utbildning (gärna civilingenjör eller civilekonom) eller annan likvärdig erfarenhet inom strategisk försäljning. Erfarenhet från recycling industrin är meriterande.
 • Mycket goda kunskaper inom förhandling
 • Mycket kunskaper inom juridik som avtalsrätt och köprätt
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet särskilt Excel
 • Mycket goda kunskaper inom svenska och engelska, både i tal och skrift
Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Dana Jennerström
Telefon 0721-81 27 44
Email Mejla Dana Jennerström
Område Helsingborg
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 24 mars 2023 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech