Hoppa till innehåll
Ansök nu
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.Marknadsområdeschef MO Norra Skåne

Tjänsten ingår i affärsområde Fastighetsförvaltning, vilket är ett av Riksbyggens två affärsområden. Affärsområde Fastighetsförvaltning arbetar med utveckling och förvaltning av fastigheter - såväl bostadsrättsföreningar som kommersiella fastigheter. Marknadsområde Norra Skåne omsätter runt 150 miljoner kronor och har ca 120 medarbetare med olika kompetenser inom såväl fastighetsservice, driftteknik, teknisk förvaltning och ekonomi. Verksamheten bedrivs i samtliga kommuner i norra Skåne och kontor finns i Helsingborg, Ängelholm och Hässleholm.

Hos oss gör du skillnad
Rollen innebär i stora drag att med övergripande personal- och resultatansvar leda, samordna och utveckla marknadsområdet och därigenom säkerställa kvalitet, nöjda kunder, lönsamhet och tillväxt. Att verka för att Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare är en viktig del av uppdraget. Du deltar aktivt i det lokala samhälls- och näringslivet för att ytterligare stärka Riksbyggens varumärke i marknadsområdet.

Du ansvarar för att skapa förutsättningar för en effektiv organisation som stimulerar till ett arbetsklimat som uppmuntrar till engagemang och motivation. I detta ingår även att säkerställa en dynamisk arbetsplats där mål och uppdrag är tydliga och där initiativkraft, affärsmannaskap och servicekänsla premieras.

I nära samverkan med affärsområde Bostad, MO Rikskund samt Ombyggnadsverksamheten, arbetar du målinriktat med att stärka samarbetet för att skapa nya affärer. En av dina viktigaste uppgifter är att aktivt verka för att utveckla affären med befintliga såväl som med nya kunder med ökad kundnöjdhet och lönsamhet som mål. Tillsammans med din ledningsgrupp upprättar ni budget och affärsplan samt följer upp mål/aktiviteter.

Du bidrar med din kompetens och ditt engagemang

Vi söker dig som har erfarenhet av att framgångsrikt leda och utveckla affärsverksamhet, gärna inom fastighetsbranschen eller tjänsteförsäljning. Du har erfarenhet av att leda andra ledare och är en god kommunikatör med förmåga att göra mål och visioner tydliga för alla. Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet genom lång och bred arbetslivserfarenhet. Vi värdesätter även att du har arbetat inom en större organisation.

Som person är du proaktiv och har förmågan att driva utvecklings- och förändringsarbeten. Du har alltid kunden i fokus utifrån ett affärs- och resultatorienterat perspektiv samtidigt som du värderar och tar vara på medarbetarnas olika förmågor. Du gillar att vara en del i en helhet och värdesätter en strukturerad organisation.

I din ledarroll är du en lyhörd relationsskapare som säkerställer att dina medarbetare får fortsätta att vara trygga i sina roller och ta eget ansvar. Du har ett strategiskt tänk men verkar operativt i den dagliga verksamheten och fungerar som ett bollplank för dina medarbetare. Du är en förebild avseende företagets värderingar och bygger ditt ledarskap på tillit, respekt, proaktivitet och målstyrning. Rollen är kundnära och de interna kontaktytorna många, varför det är avgörande att du drivs av att bygga och vårda goda relationer. Samverkan med Riksbyggens ägarorganisation är en naturlig del av uppdraget och du arbetar i minst en bostadsrättsförenings styrelse.

Du rapporterar till affärschefen för Fastighetsförvaltning Syd.

Kvalifikationer
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter med kunden i fokus men också av att driva förändringsarbete med gott resultat.
  • Strategiskt och övergripande perspektiv samtidigt som du har handlingskraft att föra verksamheten och medarbetarna i organisationen framåt.
Tjänsten är placerad med utgångspunkt från vårt kontor i Helsingborg men du rör dig inom hela marknadsområdet. Då resor inom främst marknadsområdet ingår krävs att du har B-körkort samt tillgång till bil.

Riksbyggen strävar även efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

I denna rekrytering så samarbetar vi med People Impact. Vid frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Boel Lundell, Mobiltelefon:0708 41 70 40 eller email: boel.lundell@peopleimpact.se

Om du tycker att tjänsten som Marknadsområdeschef stämmer in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skickar du en ansökan till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär, senast den 29 maj 2023. Vänta inte med din ansökan då urval kommer ske löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.
Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Är du nyfiken på hur det är hos oss? Se gärna vår film.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare