Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Sales Manager till RKW

Logga
Är du en initiativtagande och tekniskt intresserad person som trivs att arbeta kundnära? Drivs du av att arbeta med försäljning och vill bli en del av en nyskapad roll på ett globalt företag? Läs då vidare om rollen som Sales Manager till RKW i Helsingborg!

Tjänstebeskrivning & erbjudande
RKW står nu redo för nästa steg i sin expansiva fas och söker dig som motiveras av att arbeta i en självständig roll där du rapporterar direkt till Site Manager/VD i Helsingborg. I rollen som Sales Manager så arbetar du i ett nära samarbete med produktionen och kommer huvudsakligen att:

* Ansvara för hela säljprocessen
* Bygga långsiktiga och professionella relationer med kunder
* Vara länken mellan kunden och produktionen för att erbjuda kundspecifika lösningar
* Ta fram prognoser, budget och rapporterar löpande ditt arbete till ledningen
* Delta i internationella utvecklingsprojekt

Utöver ett nära samarbete med produktionen så arbetar du också med kollegor från exempelvis marknadsavdelningen, R&D och produktutveckling och deltar på mässor och kundevenemang löpande. Du utgår huvudsakligen från kontoret i Helsingborg och det förekommer resor i tjänsten, både inom Sverige och Europa. Du håller dig ständigt uppdaterad på hur marknaden utvecklas både för att kunna hitta nya möjligheter men även för att rådge dina kunder på ett så kvalitativt sätt som möjligt.

Du blir en del av stabilt och expansivt företag där du får möjlighet att vara med och utveckla verksamheten och arbeta både lokalt och globalt. Rollen är nyskapad vilket också ger dig goda möjligheter att själv utveckla den framåt på bästa sätt.

Personprofil
Vi söker dig som trivs med att arbeta i en självständig roll och genom din kommunikativa förmåga samt sociala kompetens skapar du förtroende ut i hela organisationen. För att bli framgångsrik i rollen krävs det att du besitter ett stort tekniskt intresse och en förståelse för både produkter och marknaden. Vidare är du en ansvarstagande och väldigt kvalitetsfokuserad person som motiveras av att få ta egna initiativ och bidra till förändring. För att lyckas i rollen arbetar du organiserat och har en mycket god förmåga att förstå den operativa verksamheten och RKW:s produkter. Som Sales Manager så ser vi att du har:

* Flerårig erfarenhet av ledande säljroller inom B2B och/eller B2C
* Väl uppnådda försäljningsresultat från dina tidigare roller
* Erfarenhet av teknisk försäljning, gärna från plastindustrin
* Meriterande med en utbildning inom relevant område, förslagsvis inom ekonomi eller försäljning
* God kommunikativ förmåga inom både svenska och engelska

Som Sales Manager är du trygg i din försäljningsprocess och bra på att lyssna in och förstå vad kunderna behöver. Du har också ett stort driv att hitta nya affärer och möjligheter och har mycket god förmåga att nätverka och skapa långsiktiga relationer.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Kontorstider
Plats: Helsingborg - resor förekommer i tjänsten

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Jesper Wahlgren på jesper.wahlgren@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Välkommen med din ansökan!

Företagspresentation
The RKW Group is an independent private company headquartered in Mannheim, Germany, and is one of the world's leading manufacturers of excellent film solutions. RKW is the market leader in the areas of hygiene and agricultural films, films for the beverage industry and packaging for powdery goods. Moreover, the company also supplies films and nonwovens for medical applications, for the chemical and processing industries as well as for the construction sector. The RKW Group's sustainable plastic-based films enable its customers to improve the daily lives of consumers worldwide.

RKW employs approximately 3,000 people at 18 locations worldwide. In line with the company's slogan "When excellence matters", the company, founded in 1957, focuses on excellence in quality and service. Respect and reliability are RKW's core values and form the basis of the company's success.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
20 apr. 2023 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare