Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Projektchef

Publiceringsdatum
13 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Vill du ha ett omväxlande arbete med härliga kollegor i en roll där du blir en viktig nyckelperson? Motiveras du även av att ha stort ansvar för såväl ekonomi och ledning som arbetsmiljö i ditt arbete? Då kan vi på Peab ha en ledig tjänst som skulle passa dig utmärkt. Att arbeta som projektchef hos oss passar dig som alltid utgår från affärens och produktionens behov

Om oss
Peab drift och underhåll är ett varumärke i Peab Anläggning och kärnverksamheten består av löpande underhåll och ombyggnationer av gator och torg, park och gatuskötsel samt yttre fastighetsskötsel, finplanering, blomsterprogram, trädgårdsanläggningar, upprustning av parker och lekplatser. Arbetet som projektchef innefattar planering, ombyggnationer och reparationer i park och gatumiljö. Vi ser till att landets invånare och besökare kan trivas och vistas säkert i vår utemiljö och trafik. Vi har stor erfarenhet av entreprenader som ställer höga krav på service, kvalitet, miljö och tillgänglighet. Nu söker vi en projektchef till vår arbetschefsgrupp i Skåne/Halland som främst håller på med drift och underhåll inom kommunala kontrakt.

Om tjänsten

Som projektchef har du en ansvarsfylld roll att stötta platschefer och är delaktig i hela projekt, från utvecklingen i tidiga skeden till projektering och produktion. Du har ansvar att utifrån Peabs verksamhetsledningssystem genomföra allt från planering och ekonomi till kontrakt, miljö, arbetsmiljö och kvalitet. Projekten varierar i storlek och du hanterar mer än ett projekt samtidigt, på olika platser. Din närmaste chef kommer att vara arbetschefen

Främsta arbetsuppgifter:

* Vara med och driva kalkylarbete i olika skeden tillsammans med en kalkylgrupp
* Vägleda platschefer gentemot våra beställare vid kontrakts- och byggmöten
* Träffar löpande ekonomiska uppgörelser i projekt
* Ansvarar för utveckling av KMA-arbetet i projekten
* Ansvara för att dokumentation genomförs och att slutdokumentation överlämnas till kund
* Vägleda platschefer vid uppföljning av projektekonomi, kontinuerliga prognoser i projekt
* Erfarenhetsåterföring
* Upprätta och bibehålla kund- och leverantörsrelationer för att bygga framtida samarbeten
* Säkerställa resurser, planering och annat i uppstartskedet av nya projekt

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som är utbildad Landskapsingenjör alternativt har annan likvärdig utbildning.
  • Du har minst 5 års erfarenhet av ledande befattning inom produktion såsom platschef, arbetsledare eller motsvarande.
  • Du kommunicerar väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift.
  • Körkort B är ett krav och resor i tjänsten förekommer inom verksamhetsområdet.

För att trivas i rollen tycker du om att möta nya människor och har en god social förmåga. Du är kommunikativ, analytisk, lösningsorienterad, noggrann och har ett utpräglat affärssinne. Vidare ser vi att du är duktig på att driva projekt framåt, sköta kundkontakter och innehar god förhandlingsvana.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta arbetschef

Emil Andersson, emil.andersson6@peab.se

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 augusti 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.